Flint geeft AFASzaal een metamorfose

10-07-2017 - EVENEMENTENLOCATIE - De AFASzaal van Flint staat in de zomermaanden een verbouwing te wachten. Hiermee krijgt de ruimte een meer eigentijdse uitstraling. Het is een vervolg op de renovatie uit 2014 waarbij onder andere de foyers in Flint flink onder handen werden genomen.

De nadruk van de verbouwing ligt op de wanden. De ramen die nu in de zaal nog zichtbaar zijn, verdwijnen achter zwarte platen met daarop een gaaswerk in mat antraciet. Hierdoor zijn ook de bakstenen muren niet meer zichtbaar. Het voordeel van de nieuwe wand is dat deze enigszins een geluiddempende werking heeft. Bovendien zal de akoestiek van de zaal verbeteren. Daarnaast worden de deuren en vlakken welke nu niet zwart zijn zwart gemaakt en wordt de trapopgang vanuit de foyer wit gesaust. Tot slot worden er stopcontacten onderaan de grijze pilaren gemonteerd die voor bijvoorbeeld evenementen inzetbaar zijn.

Interieurarchitecten Suzanne Holtz en Wim Woensdrecht staan aan de kiem van de plannen. Zij hebben de verbouwing van Flint in 2014 gedaan waarbij onder andere de foyers flink onder handen werden genomen. De plannen voor de metamorfose van de AFASzaal lagen toen al klaar, maar destijds is er vanwege de bezuinigingen voor gekozen om deze even in de ijskast te zetten. Nu Flint gespaard heeft, worden de plannen weer uit de kast getrokken.

Met de renovatie wil Flint de ruimte een meer eigentijdse uitstraling geven. Om goed in de markt te blijven liggen, is het belangrijk om veranderingen door te voeren. Doordat de bakstenen en ramen straks niet meer zichtbaar zijn, oogt de hele zaal na de renovatie rustiger. Hierdoor wordt de aandacht tijdens een evenement meer naar de zaal zelf getrokken. Bovendien zal de ruimte na de verbouwing qua uiterlijk meer bij de rest van het pand passen en zal Flint als locatie meer eenheid uitstralen.

De AFASzaal is in juli en augustus niet beschikbaar vanwege de renovatie. In september viert Flint zijn veertigjarige bestaan met een groot jubileumfeest. Op deze avond worden bezoekers en genodigden in de splinternieuwe zaal ontvangen, want tijdens dit feest zal de vernieuwde ruimte voor het eerst in gebruik genomen worden.

Met de verbouwing is er rekening mee gehouden dat de AFASzaal nog steeds het theatergevoel moet uitstralen. Verder blijft de ruimte nog steeds flexibel inzetbaar. De AFASzaal is een flexibele zaal die zowel voor voorstellingen als evenementen ingezet kan worden. Er zijn verschillende opstellingen mogelijk, zoals een theateropstelling met tribune, een Lagerhuisopstelling, een dinerzaal, een evenement met stands of bijvoorbeeld een heus feest.

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Efteling Meetings & Events

  De Efteling biedt voor elk zakelijk gezelschap een unieke beleving in een inspirerende omgeving.
 2. Stadsschouwburg Utrecht

  Een veelzijdige evenementenlocatie in monumentaal pand met verschillende zalen en foyers en hoogwaardige technische...
 3. Studio's Aalsmeer

  Studio’s Aalsmeer: Hét decor voor beurzen, congressen, recepties, productpresentaties en andere evenementen. De...
 4. INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel

  INK Hotel Amsterdam is een luxe design hotel en dankt haar naam aan de rijke geschiedenis van het gebouw waarin...
 5. De Kuip Meetings & Events

  Voetballiefhebbers uit het hele land zijn het er al jaren over eens: De Rotterdamse Kuip is het mooiste stadion van...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners