Faber+Audiovisuals+krijgt+nieuw+kantoorpand+met+eigen+opleidingscentrum
Persberichten

Faber Audiovisuals krijgt nieuw kantoorpand met eigen opleidingscentrum

Medio 2020 zal Faber Audiovisuals werken vanuit een gloednieuw en duurzaam pand in het Friese Sint Annaparochie. Het pand zal ruimte bieden aan nieuwe kantoren met verbeterde faciliteiten en een vergroot warehouse, waardoor bepaalde processen nog efficiënter en kostenbesparend worden. Een eigen opleidingscentrum maakt het plaatje compleet.

Vanwege de innovatieve ontwikkelingen, en de daarmee groeiende behoefte aan vakkundig personeel, vond Faber Audiovisuals het tijd voor een nieuwe praktijkopleiding. In het nieuwe gebouw komt daarom een opleidingscentrum waar, in samenwerking met ROC Friese Poort, studenten onder begeleiding van experts en de modernste technieken worden opgeleid tot Podium- en Evenemententechnicus. 

Het idee voor de samenwerking ontstond al eerder dit jaar, nadat studenten Podium- en Evenemententechniek meewerkten aan de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Faber was hier verantwoordelijk voor de totaalproductie. Cees Jan Faber, directeur Faber Audiovisuals: “Het opleiden van vakmensen in deze branche, vergt een specifieke benadering. Het is moeilijk om dit vak in een algemene opleiding te leren. Met de samenwerking tussen ROC Friese Poort en Faber Audiovisuals, ontstaat een gespecialiseerde opleiding waarmee studenten worden klaargestoomd voor de praktijk. Na de opleiding zijn ze gekwalificeerd om als zelfstandig werkende audiovisuele technicus aan de slag te gaan. In deze tijd van arbeidskrapte is dit voor Faber een hele prettige manier om nieuwe vakmensen aan het team toe te kunnen voegen.”

Faber University krijgt in het nieuwe pand tevens een vaste opstelling op de tweede verdieping, met uitgebreide demo’s. Door de zes nieuwe loading docks worden de logistiek en routing voor transport verbeterd. Ook wordt er gedacht aan het milieu; in het nieuwe pand zal geen gasaansluiting meer zijn maar lucht-water warmtepompen. In de toekomst zal er ook nog worden geïnvesteerd in 1000 zonnepanelen.

Fotocredits: www.faber-av.nl 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.