Event Culinair: hybride evenementen vragen om hybride catering

10-06-2020 - Afgelopen weekend organiseerde Event Culinair, cateraar uit Amsterdam; het eerste hybride Dine & Dance event van Nederland. In de Shaffyzaal van het onlangs heel fraai gerenoveerde cultuurhuis Felix Meritis aan de Keizersgracht, genoten dertig gasten op gepaste afstand van een culinair vier gangen diner. De muzikale omlijsting van de band en DJ maakten het geheel compleet. Daarbij werd in de loop van de avond flink gedanst, bij de tafeltjes én dus rekening houdende met de 1.5m afstand maatregel.

Maar ook in verschillende keukens en woonkamers in Nederland, gingen de voetjes flink van de vloer. Thuis konden de mensen het evenement meebeleven via een video live stream. Zij hadden een culinaire diner box thuis gestuurd gekregen,  met precies hetzelfde diner welke in Felix Meritis werd uitgeserveerd. De verschillende gangen waren zodanig geprepareerd dat het menu heel snel en gemakkelijk zelf te bereiden was.

Het enthousiasme voor de avond was zo groot, dat het naar meer smaakt! Daarom heeft de organisator, Event Culinair, besloten nog twee van deze avonden in Felix Meritis te organiseren en wel op 20 en 27 juni. De eerste is op de locatie zelf al uitverkocht, maar er zijn nog wel diner boxen te reserveren voor een ieder die dit wel eens vanuit de huiskamer live wilt meemaken.

Erik Dercksen van Event Culinair licht toe waarom ze tot dit concept zijn gekomen: “We doen dit niet alleen omdat we het gewoon heel leuk vinden om weer wat te kunnen doen, maar ook omdat we veel ervaring op willen doen met catering tijdens hybride evenementen. We kunnen ons voorstellen dat er bijvoorbeeld bedrijven zijn die ondanks de corona, deze zomer of het najaar iets bijzonders voor hun klanten of hun medewerkers willen doen. Bijvoorbeeld door middel van een goed uitgevoerd hybride eventconcept, met een inhoudelijke component (een speech van de directie bijvoorbeeld), in combinatie met entertainment én een verrassende catering box bij de mensen thuis of in de verschillende filialen. Dat past helemaal in deze nieuwe werkelijkheid. Wij weten nu in ieder geval precies wat wél en niet werkt. We zijn er dus klaar voor!”

www.eventculinair.nl

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. The Food Line-up

  Er is een revolutie gaande in event-catering. Niet 1 cateraar maar een line-up van meerdere gepassioneerde chefs en...
 2. Food Jazz & DJ's

  Food Jazz & Dj's is een culinair evenementenbureau dat opvalt door haar creatieve en ongedwongen manier van koken en...
 3. Bakx & Meijer Catering

  ‘’Met liefde onze opdrachtgevers ontzorgen door middel van creativiteit, ervaring en gastvrijheid. We zorgen samen...
 4. Dutch Food Concepts

  Dutch Food Concepts verzorgt als partner van event-, beur- en festivalcateraars...
 5. Party Rent Group

  Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor de inrichting van uw...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners