Evenement+Organiseren%3A+tips+van+een+technisch+producent+voor+een+bedrijfsfestival
Persberichten

Evenement Organiseren: tips van een technisch producent voor een bedrijfsfestival

EVENEMENTENTECHNIEK - Op EvenementOrganiseren.nl deelt Unlimited Productions als technisch producent, gespecialiseerd in de realisatie van technische en creatieve concepten voor evenementen en het opzetten van grootschalige eventproducties, hun kennis en expertise over hoe een technisch producent bij kan dragen aan de festivallisering van bedrijfsevenementen.

Een technisch producent is gespecialiseerd in de realisatie van technische en creatieve concepten voor evenementen en het opzetten van grootschalige eventproducties. Technisch producent Unlimited Productions ontvangt steeds vaker verzoeken om de festival trend te integreren binnen events en tevens nieuwe manieren te vinden waarop klanten indruk kunnen maken op hun klanten en werknemers. In dit artikel delen zij een voorbeeld van een evenement waarin festivalisering wordt toegepast bij de productie van een bedrijfsevenement.

In het artikel Festivalisering van zakelijke evenementen door de ogen van de technisch producent op EvenementOrganiseren.nl geeft Unlimited Productions aan de hand van een voorbeeld evenement de verschillen qua praktische uitvoering weer:

Waar plaats je alle apparatuur

Wat de technische productie betreft, moest er nagedacht worden over waar alle AV geplaatst kon worden. In plaats van een podium met audio- en lichtapparatuur, moest voor dit evenement alles uit het zicht geplaatst worden. Er moest gekeken worden naar extra sfeer verlichting en hoe audio en video de omgeving zouden kunnen ondersteunen, in plaats van dat het prominente en op zichzelf staande items zijn.

Minder eenvoudig vs Creatieve vrijheid

Daarnaast vereist het produceren van een ‘minder eenvoudig’ bedrijfsevenement soms aanpassingsvermogen van een technisch productiebedrijf. Vaak vindt een bedrijfsevenement plaats op een locatie met één hal. Zakelijke festivals, net als reguliere festivals, bestaan uit meerdere gebieden en de look & feel is van groter belang. Dit geeft echter ook veel creatieve vrijheid.

Grotere diversiteit

Zakelijke festivals hebben vaak veel meer diversiteit in het programma, entertainment en activiteiten. Dit betekent vaak ook dat er meer hekken, toiletten, bewegwijzering en tenten nodig zijn. De vaak ruime locaties dragen hier ook aan bij. 

Leest het volledige artikel: Festivalisering van zakelijke evenementen door de ogen van de technisch producent

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.