Eerste editie Curaçao Tennis Legends smaakt naar meer

11-12-2017 - Tijdens de eerste editie van Curaçao Tennis Legends gingen de voormalige toppers Fernando Gonzalez, Sjeng Schalken, Henri Leconte, Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Jan Siemerink de (ludieke) strijd met elkaar aan. De heren zorgden niet alleen op de baan voor hilarische momenten, maar ook tijdens het guerillatennis op de Emmabrug met de iconische Handelskade op de achtergrond en de clinics die zij gaven aan de jeugd op Curacao.

Fernando González kroonde zich de eerste kampioen van de Curaçao Tennis Legends. De Chileen brak in de finale met 7-6 (4), 2-6, 10-5 de muur van de fitte Sjeng Schalken. De oud-nummer vijf van de wereld ontving na afloop de trofee uit handen van Marilyn Alcala-Wallé, de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport van Curaçao. 'Ik heb de afgelopen dagen genoten van dit nieuwe toernooi, dat met de locatie indruk heeft gemaakt. Ik wil volgend jaar terugkomen', beloofde de Chileen.

B2B evenement
Gedurende de eerste twee dagen van het evenement was de toegang exclusief voor de partners van de Curaçao Tennis Legends en hun gasten. Met dit business 2 business event wilde de organisatie achter het evenement, het sportevenementenbureau The Organizing Connection, de combinatie tussen business, entertainment en sport introduceren op het eiland.

De afgelopen 15 jaar was Kersten nauw betrokken bij de organisatie van de succesvolle Tennis Classics in Nederland: ‘De Tennis Classics waren in Nederland hét zakelijke netwerkevenement en dit succes willen we in Curaçao herhalen.’ Een aantal grote bedrijven heeft zich aan het evenement verbonden en Kersten is zijn partners op Curaçao dankbaar dat zij verder kijken dan het driedaagse evenement: ‘Zij vinden het ontzettend belangrijk dat het eiland in de schijnwerpers staat, de eigen naamsbekendheid is minder relevant. Iedereen weet dat de zon hier altijd schijnt en dat het een heerlijk eiland is, maar samen moeten we laten zien dat dit eiland zoveel meer potentie heeft. Wij zijn er zeker van dat dit evenement bijdraagt aan de promotie van Curaçao en het onze partners nieuwe zakelijke kansen biedt.’

Bijna 300 tennissende kinderen 
De Curaçao Tennis Legends stond ook in het teken van een aantal side-events als stimulans voor de tennissport en de promotie van het eiland. Zo kregen bijna driehonderd schoolkinderen op het Brionplein in Willemstad een clinic, was er een masterclass voor de beste tennisjeugd van Curaçao, mochten kinderen uit achterstandswijken met een clinic kennismaken met de tennissport en werden alle tennisattributen aan de tennisbond van Curaçao geschonken.

Maatschappelijke inbreng
Toernooidirecteur Eric Kersten is de sponsors en partners dankbaar dat zij ook de maatschappelijke inbreng van de Curaçao Tennis Legends hebben omarmd. “Onze partners vinden het belangrijk dat het eiland in de schijnwerpers staat, de eigen naamsbekendheid is minder relevant”, vertelt Kersten. “Bovendien hechten de partners er veel waarde aan dat er een koppeling is naar de jeugd van Curaçao. Verder ben ik trots op wat we hier hebben neergezet. Dit smaakt naar meer.”

Genieten op Curacao 
De tennislegendes genoten zichtbaar in de Caribische zon, vooral van het bijzondere weerzien met voormalig Davis Cup-captain Stanley Franker, die zijn “tenniszonen” verraste door zich te vermommen als kok. Het enthousiasme en de blije gezichten van de 270 schoolkinderen en de groep kinderen uit achterstandswijken die tennisclinics van de Curaçao Tennis Legends kregen, maakten een onvergetelijke indruk. Ook maakte de Curaçaose honkballer Ozzie Albies (Atlanta Braves) zijn debuut op de tennisbaan, zijn aanwezigheid had direct invloed op zijn gelegenheidspartner Gonzalez. De Chileen scoorde een onwaarschijnlijk punt met een forehandswing, door zijn racket als honkbalknuppel te gebruiken.

Na de finale was het tijd voor een dag vol ontspanning zoals dat alleen op Curaçao kan met een azuurblauwe zee, zon, een speedboot en tennissers die uiteraard toch een balletje proberen te slaan op een prachtig jacht.

Hightlight show
Afgelopen zondag werd de halfuur durende highlight show op Fox Sports uitgezonden. De uitzending is terug te zien op het Youtubekanaal van de Curacao Tennis Legends: https://youtu.be/xC01HvHlXtU.”

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners