De+Zwitsalhal
Persberichten

De Zwitsalhal

Pas in maart 2022 geopend en nu al bladzijdes vol boekingen bij ‘De Zwitsalhal’, de nieuwe hippe industriële evenementenlocatie gelegen op het Zwitsalterrein

Het Zwitsalterrein - het voormalige fabrieksterrein van de Zwitsal verzorgingsproducten - is de thuishaven van verschillende culturele en creatieve ondernemers. Dit terrein, ook wel ‘de culturele hotspot van Apeldoorn genoemd’ is sinds kort een evenementenlocatie rijker. De afgelopen maanden is één van de hallen volledig verbouwd tot industriële event-, theater- en congreslocatie.

Achter de grote groene entreedeuren van de Zwitsalhal bevond zich een enorme opslag van bolkaf, één van de ingrediënten in de verzorgingsproducten van Zwisal. Bolkaf werd met grote boten over het Apeldoorns kanaal aangevoerd tot voor de evenementenhal.

In 2011 is de productie na 65 jaar gestopt en kwam het pand leeg te staan. Sporadisch werd er een evenement of activiteit georganiseerd tot afgelopen jaar. Dat sporadische karakter is vanaf maart 2022 verleden tijd.

Tim Koldenhof, eigenaar van de Zwitsalhal, vertelt hoe zij (Tim Koldenhof en compagnon Joji Na) inmiddels zo’n zes jaar actief zijn op het Zwitsalterrein. “Sinds kort zijn we deze nieuwe locatie gestart.

De Zwitsalhal heeft nieuwe vloeren, een foyer en een volledig nieuwe technische set gekregen, waardoor we hier congressen en feesten tot 750 bezoekers kunnen draaien.” De Zwitsalhal is daarmee geschikt voor veel soorten evenementen en is opgedeeld in drie hallen, die schaalbaar zijn voor elke groepsgrootte. Daarnaast kan er altijd uitgeweken worden naar het buitenterrein.

“De eerste evenementen zijn zeer naar wens verlopen” vertelt Tim. “We zijn door meerdere partijen direct weer in optie gezet voor aankomend jaar dus dat is super”.

De locatie kenmerkt zich door de industriële uitstraling in combinatie met de moderne inrichting voorzien van de nieuwste technische faciliteiten.  Door de schaalbaarheid van de hal kan er snel geschakeld worden van een feestavond voor 400 personen tot een congres voor 200 man.

Daarnaast beschikt de Zwitsalhal over 450 gratis parkeerplekken direct naast de hal gelegen en ligt het op 5 minuten van de A1 en 10 minuten vanaf het station.

“Wij zijn van origine een creatief productiebedrijf en werken met een team dagelijks keihard aan het produceren van de meest gave evenementen. Van jubilea tot congres.” aldus Koldenhof. “Het hebben van een eigen evenementenhal die toegankelijk is voor iedereen is een droom die uitkomt”.

Wie interesse heeft in deze hal, moet snel zijn. De evenementenlocatie is direct vanaf lancering (maart 2022) erg gewild.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.