De+tijd+dat+BBQ+Events+is+weer+aangebroken%E2%80%A6
Persberichten

De tijd dat BBQ Events is weer aangebroken…

Met de heropening van horeca, terrassen, musea en zalen is het ook de beurt aan de cateraars om weer op te starten. Na alle borrelboxen, afhaalgerechten en thuisbezorgingen, kunnen wij niet wachten om onze gasten en bezoekers live in de ogen aan te kunnen kijken en te laten genieten van de vele mogelijkheden die event cateraars te bieden hebben! Nu nog tot maximaal 30 gasten per ruimte, maar vanaf 1 juli al 100 gasten en vanaf september misschien wel meer!

Het is daarom tijd om te kijken wat de mogelijkheden zijn om je medewerkers, gasten en bezoekers een passende
maaltijd te bieden. Uiteraard 100% corona-proof!


Het nieuwe normaal
In het nieuwe normaal moet iedereen open staan voor hygiëne maatregelen en een beetje geduld hebben. Een
aantal maatregelen waar je rekening mee zou moeten houden om persoonlijk contact te vermijden:
• Medewerkers, gasten en bezoekers dienen voor deelname aan de maaltijd de handen te ontsmetten;
• Probeer medewerkers, gasten en bezoekers die deelnemen aan de maaltijd gespreid te laten komen,
zodat er geen rijen kunnen ontstaan;
• Bij voorkeur serveert de event cateraar apart verpakte gerechten;
• Als dat praktisch gezien niet mogelijk is, dan dient een buffet afgeschermd te worden gepresenteerd
door middel van kuchschermen;
• Een cateringmedewerker, uiteraard voorzien van de nodige hygiënemiddelen, zal voor de medewerker,
gast of bezoeker een maaltijd samenstellen. Aan het einde van de lijn kan het bordje contactloos worden
opgehaald en eventueel worden afgerekend;
• De medewerker, gast of bezoeker dient zelf zijn of haar eigen afwas en afval af te voeren naar een
aangewezen locatie


Welcome Back
Medewerkers komen langzaamaan weer terug naar de werkplek en evenementen op kleine schaal worden met
enige voorzichtigheid weer ingepland. BBQ Events staat voor jullie klaar om ook nu een complete BBQ ervaring
en beleving mee te geven aan medewerkers, gasten en bezoekers!

BBQ staat gelijk aan gezelligheid, ruime keuze en informele manier van dineren. Door een goede voorbereiding,
verse ingrediënten, de juiste materialen, professionele chefs en excellente service maken wij van een BBQ een
beleving! En met onze hout-gestookte BBQ Smokers van 7 meter lang trekken we direct de aandacht!!!

BBQ’s organiseren voor evenementen is net even anders dan een BBQ thuis. Wie zijn je gasten, waar komen zij
vandaan, wat zijn de activiteiten vooraf of achteraf, wat is het doel van het evenement, hoeveel tijd is er
vrijgemaakt voor de BBQ, wat is het budget, wat is de beschikbare ruimte buiten/binnen? Allemaal vragen die
het menu samenstellen en de hoeveelheden bepalen die wij mee gaan nemen. Je kan je voorstellen dat de dames
van een drogisterij minder eten dan hongerige bouwvakkers.

In de huidige wereld moet iedereen rekening houden met de impact van voedsel op mens en milieu. Ook bij BBQ
Events houden we daar natuurlijk rekening mee.

Vlees is de basis-ingrediënt van een BBQ, maar wij gebruiken enkel ‘goed’ vlees. Met lokale producten, verse
ingrediënten en biologisch afbreekbare disposables proberen wij onze voetafdruk op het milieu te verkleinen.

Daarnaast wordt de vraag naar vegetarische en veganistische producten steeds groter en staan de ‘vleeseters’
meer open voor vegetarische en/of veganistische alternatieven. Pulled jackfruit, rijkelijk gevulde portobello’s,
plantaardige vleesvervangers en verse groenten zijn alternatieven waarbij gasten soms niet eens door hebben
dat het geen vlees is! Inmiddels bereiden wij bij iedere BBQ ongeveer 1/3 vegetarische en veganistische
gerechten en houden wij rekening met alle mogelijke voedselallergieën.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.