De mallemolen van het leven...

23-03-2020 - COLUMN PATRICK ROUBROEKS - Patrick Roubroeks is al jaren columnist bij EventBranche Magazine en geeft nu online een geluid van schoonheid in deze bizarre tijden.

Op de vroege ochtend van de 12e maart, de verjaardag van mijn broer en zijn zoon, fiets ik door het Westerpark in Amsterdam. De traditionele voorjaarskermis wordt daar opgebouwd. Ik hou van verlaten kermissen. Ze ademen de sfeer van wat nog komen gaat, zoals de eerste lentedag een voorbode is van naderend zomergeluk. Maar dit moment voelt toch anders. Er hangt geen lente in de lucht, eerder het trieste gevoel van een sombere, gure herfst. 

Een paar uur later spreekt de premier ons land toe en bespreek ik met mijn collega’s op de zaak de persoonlijke emoties en mogelijk zakelijke consequenties. Het virus treft ons allemaal. Ons leven is in een achtbaan van gekkigheid terechtgekomen, die zelfs de modernste kermis niet op zijn programma heeft staan. Mensen worden verzocht ‘afstand tot elkaar te bewaren’ en het lijkt nog maar even wachten, of ook ons land komt in de zogenaamde ‘lockdown’-fase. Een draconisch scenario waarbij niemand wordt gespaard. 

Als die mallemolen van het leven ons iets leert, is het hoezeer wij persoonlijk contact, verbondenheid, het samenzijn met gelijkgestemden als eerste levensbehoefte ervaren. En dat is in de kern wat ons in dit vak allemaal drijft en verbindt.  

Je ziet dan ook honderden hartverwarmende ideeën ontstaan. Allemaal initiatieven die mensen in staat stellen contact te houden met de ander. Ik juich ze allemaal toe omdat zij het vaccin tegen dit lelijke virus vormen. Het vaccin dat wél bestaat en in overvloed beschikbaar is. Het bestaat uit creativiteit, schoonheid, positiviteit en verbondenheid. Toegegeven, het redt geen levens, maar verzet en verlicht de geest voor even, brengt energie en levenslust. Zaken die wij privé en zakelijk nodig zullen hebben om de huidige crisissituatie ten goede te keren. #maakerwatmooisvan 

proubroeks@xsaga.nl 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 2. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws!
 3. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.
 4. Omnivents, Avontuurlijk Evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 5. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners