Beursgebouw+Eindhoven+sluit+eind+december+deuren%2C+exploitatie+niet+rendabel
Persberichten

Beursgebouw Eindhoven sluit eind december deuren, exploitatie niet rendabel

Beursgebouw Eindhoven heeft zijn beste tijd gehad, en sluit haar deuren op 31 december van dit jaar. Zo meldden diverse media dat de exploitatie van de beurs- en congreslocatie niet meer rendabel is, en dit vooral te weiten is aan de gemeente zelf.

Zo is Eindhoven de toezegging uit het verleden niet nagekomen dat de gemeente ook zelf bijeenkomsten en evenementen in het Beursgebouw zou organiseren. Ook krijgt het Beursgebouw voor lang niet alle evenementen die het wil organiseren een vergunning van de gemeente. Het gaat daarbij met name om nachtelijke evenementen die tot aan het ochtendgloren duren. 'Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat een verlies op de exploitatie dreigt, en dat heeft geleid tot het besluit om de deuren te sluiten', aldus de in arm genomen woordvoerster. 

In de toekomst zal er op de plek van het beursgebouw ook weer iets nieuws komen, maar wat dat precies gaat worden is nog niet bekend. Wel zijn er in het kader van de herontwikkeling van Brainport plannen voor een nieuw beurs- en congrescentrum.

Fotocredits: Fotopersbureau van de Meulenhof B.V.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.