Woudschouten+meer+dan+ooit+een+groene+oase+van+rust
Nieuws

Woudschouten meer dan ooit een groene oase van rust

Wie de afslag neemt op de provinciale weg tussen Zeist en Woudenberg rijdt een adembenemende oprijlaan op. In luttele seconden waan je je in een andere wereld. Alle hectiek is in een split second verdwenen en de overweldigende natuur doet je gelijk drie versnellingen terugschakelen.

Ondanks een bijna ‘vol huis’ deze vrijdag is parkeren geen probleem. De auto kan ik zelfs aan een van de vele laadpalen leggen. Vanaf de parkeerplaats loop ik het hoofdgebouw tegemoet. Een indrukwekkend gebouw onder fraaie architectuur, middelpunt van een 45 ha groot landgoed aan de rand van Zeist, pal naast de KNVB Campus.

Ik meld me bij de receptie en mag alvast plaatsnemen in een koffiecorner, waar het gonst van cursisten, die duidelijk bezig zijn met een groepsopdracht. Ik word hartelijk begroet door Susanne Konneman-Wijchman (Marketing & Communicatie) en Judith Huizing (Sales). Zij zullen me rondleiden door de onlangs gerestylde Woudvleugel, de congresvleugel van Woudschoten.

Omringd door de natuur

“We hebben een nagenoeg vol huis vandaag”, vertelt Susanne terwijl we door het gebouw lopen, waar trainers koffie drinken, cursisten aan groepsopdrachten zitten en hostesses nog een laatste blik werpen op het dagschema. We komen aan in de Woudvleugel, waar vandaag een congres plaatsvindt van een van de grootste medische centra van Nederland.

We gaan zitten aan de hoge tafel. “Kijk, twee konijntjes”, roept Susanne enthousiast. Het is zo tekenend. Binnen is volop bedrijvigheid, het gonst er en toch voelt het als een oase van rust. Dat komt omdat je aan alle kanten omringd wordt door de natuur. “Dat is misschien wel ons grootste pluspunt, je kun je hier helemaal afsluiten van de buitenwereld”, vertelt Judith.” De vernieuwde congresvleugel biedt plaats aan 350 gasten. Voordeel is dat de vleugel exclusief kan worden geboekt. De gasten hebben dan de hele vleugel voor zichzelf inclusief het mooie dakterras.

Van klinisch wit naar warme natuurlijke tinten

De Woudvleugel heeft recentelijk een 180 graden metamorfose ondergaan. Het klinische wit dat het interieur jarenlang bepaalde, heeft plaats gemaakt voor zachte groene, bruine en zandkleurige tinten, organische vormen en hout in het interieur. Een groot aantal groene planten binnen zorgt voor een nog sterkere verbinding met de natuur buiten. Die krachtige harmonie geeft de bezoeker een sereen gevoel.

De lijn met een zachte, rustgevende kleurstelling is ook doorgetrokken in de verschillende zalen en geeft zo de hele Woudvleugel een unieke uitstraling. Tot slot van het bezoek maken we een kleine rondgang door het ruime gebouw. We komen in de vleugel dat bekendstaat als de Villa. Het oudste deel van Woudshoten met als centraal punt de vriendelijke ontvangst bij de receptie.

Onbegrensde mogelijkheden

Het Atrium is de derde vleugel in Woudschoten. De naam Atrium is gekozen vanwege de karakteristieke bouwstijl en de hoogte van de foyer. De Atrium-vleugel is vooral een training- en vergadervleugel met ontvangstruimte en breakout rooms. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor het verblijf van het Nederlands Elftal. Zij verblijven op Woudschoten en lopen naar de trainingsaccommodatie van de buren, de KNVB Campus.

Met 30 zalen en 140 hotelkamers kun je Woudschoten gerust een gebouw met haast onbegrensde mogelijkheden noemen. En dat op een landgoed met 45 hectare natuurschoon maakt het hotel- en congrescentrum onder de rook van Utrecht een unieke locatie.

Na een hartelijk afscheid loop ik weer richting auto. Maar niet voordat ik me nog eens heb omgedraaid en het gebouw nog eens goed in me heb opgenomen. Op mijn stapvoetse rit op de oprijlaan zie ik een groep van 25 dames aan de wandel. Bekende gezichten zijn onderweg naar de KNVB Campus. “Succes dames tijdens de interland vanavond!”. Mijn raampje gaat weer dicht, ik draai de provinciale weg op richting EventBranche HQ in Doetinchem. Van de oase van rust terug in de drukte van alledag.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.