Wordt+dit+d%C3%A9+eventkleur+van+2019%3F+Living+Coral%3A+warmte%2C+verbinding+en+intimiteit
Persberichten

Wordt dit dé eventkleur van 2019? Living Coral: warmte, verbinding en intimiteit

Pantone’s Color of the Year beïnvloed al ruim 20 jaar de productontwikkeling en aankoopbeslissingen in verschillende industrieën. Ieder jaar doen de kleurexperts wereldwijd onderzoek naar nieuwe kleurinvloeden. Middels een nauwkeurige trendanalyse in o.a. de entertainmentindustrie, alle gebieden van design, invloeden vanuit nieuwe levensstijlen, technologie, relevante platforms voor social media en zelfs aanstaande sportevenementen die wereldwijde aandacht trekken; wordt bepaald wat dé trendkleur is voor het daarop volgende jaar. De trendkleur van 2019? Living Coral!

Volgens de kleurexperts omarmt deze kleur warmte en comfort en biedt het een opwaartse kracht in onze voortdurend veranderende omgeving. Als reactie op de aanval van digitale technologie en sociale media, die steeds meer worden geïntegreerd in het dagelijks leven, zoeken we authentieke en meeslepende ervaringen die verbinding en intimiteit mogelijk maken. Gezellig en pittig; de aantrekkelijke aard van PANTONE 16-1546 Living Coral verwelkomt en stimuleert luchtige activiteit. De kleur symboliseert onze aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden en ons verlangen naar speelse expressie. Deze trendkleur vertegenwoordigt de fusie van het moderne leven en is een verzorgende kleur die in onze natuurlijke omgeving verschijnt en tegelijkertijd een levendige aanwezigheid binnen sociale media vertoont.

Kleur is een lens waardoor we onze natuurlijke en digitale realiteit ervaren en dit geldt in het bijzonder voor Living Coral. Met consumenten die snakken naar menselijke interactie en sociale connectie, raken de humaniserende en bemoedigende kwaliteiten van deze kleur een gevoelige snaar – Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Color Institute

Fotocredits: Wolterinck Event Decoration

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.