Weten waarom u naar Best of Events moet? Duitse kopstukken geven antwoord

16-11-2018 - De Best of Events (BOE) in Dortmund, de internationale vakbeurs voor LIVE Communicatie in Europa, staat weer voor de deur op 16 en 17 januari 2019. 480 exposanten uit meer dan 10 landen zorgen in twee dagen voor een uitgebreid aanbod aan kennis, netwerk en promotie voor de ruim 10.000 bezoekers. Een aanrader om een dagje voor vrij te maken! Sabine Loos (Messe Dortmund) en Joris Bomers (PartyRent) leggen uit waarom.

Sabine Loos, CEO van Messe Dortmund, draagt ieder jaar zorg voor de vertaling van de ontwikkelingen in de wereld van eventmarketing naar de beursvloer van BOE International. Zij herkent zich zeker in de kansen die ontstaan door de digitalisering. ‘Veiligheid rondom evenementen is ook zeker een relevant thema dat we ook in 2019 terug laten komen. Het blijven verrassen van deelnemers aan evenementen, door bijvoorbeeld bijzondere cateringconcepten te blijven ontwikkelen. Hier is veel kennis nodig om de markt van morgen te kunnen bedienen. Diezelfde uitdaging zie je ook bij bijvoorbeeld bij decoratie en eventinrichting. Hoe je locaties inricht op de meest impactvolle, effectieve en verrassende manier? Daarvoor moeten steeds weer nieuwe concepten en ideeën ontwikkeld worden.'

Een bedrijf dat die specifieke uitdaging vertaalt naar hun visie, bedrijfsvoering, producten en klantcontact is Party Rent. CEO Joris Bomers legt uit waar de huidige behoefte ligt: ‘Bedrijven verlangen meer en meer naar individuele begeleiding en creatieve concepten. Ze willen unieke events en live momenten voor hun bedrijf. Onze projectmanagers zitten daarom al in het beginstadium met onze opdrachtgevers om tafel. Dan kan het concept volledig aansluiten op de doelstelling en doelgroep. Daarbij hoort naadloze eventlogistiek. Wij kijken ook altijd of nieuwe producten die we willen gaan aanbieden, logistiek effectief in te zetten zijn op evenementen. Onze meubels en producten worden eventproof gemaakt. Dat verwachten onze klanten.’

‘Conceptdenken is daarbij heel belangrijk, maar voor een bedrijf als Party Rent gaat het er ook om nieuwe trends te ontdekken en te vertalen naar ruimtedesign en eventinrichting. Het allerbelangrijkste in beide gevallen is dicht bij de klant zijn en goed luisteren. Zij zijn de echte trendscouts. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze meubelserie Bornholm in natuurhout in de markt gezet, om te kunnen combineren met designmeubilair’, geeft Bomers een kijkje achter de schermen van het succesvolle internationale eventbedrijf.

Tijdens de aankomende editie van Best of Events wordt er wederom een beurstour georganiseerd én staat het Holland Paviljoen op de beursvloer. Hier tonen ruim 20 Nederlandse partijen hun bureau, locatie, product of concept aan de Duitse eventindustrie. Voor meer informatie over de beurs, de beurstour én de mogelijkheden om te exposeren kijkt u op www.eventbrancheduitsland.nl.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners