Werkkostenregeling in 2020: meer vrije ruimte en extra tijdvak voor aangifte eindheffing

24-10-2019 - WERKKOSTENREGELING - Er moeten toch wat eventprofessionals en opdrachtgevers geweest zijn die gedacht hebben: waar blijft de werkkostenregeling-update. Nou hier istie hoor: vanaf 2020 gaat de vrije ruimte over de eerste 400.000 omhoog naar 1,7 procent en bij een eventuele naheffing mag dit in het tweede aangiftetijdvak

Op Rijksoverheid.nl wordt er nog heel even de Werkkostenregeling uitgelegd om daarna te kijken naar de nieuwe situatie voor 2020:

Wat is de WKR?

Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. U mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten.

Vrije ruimte werkkostenregeling

U mag onbelast vergoedingen geven, daar vallen uitjes en interne bedrijfsfeesten ook onder. Het totale bedrag moet wel onder de 1,2% blijven van de loonsom van al uw medewerkers samen. Dit is de vrije ruimte. Bijvoorbeeld: bij een loonsom van 400.000 euro kunt u 4800 euro onbelast beschikbaar stellen. Komt het bedrag van de vergoedingen boven die grens? Dan moet u over dat extra bedrag 80% belasting betalen. Er gelden geen voorwaarden voor de bestedingen binnen de vrije ruimte. 

Vrije ruimte naar 1,7 procent over de eerste 400.000,- euro

Vanaf 2020 wordt de vrije ruimte verhoogd. Blijft het totale bedrag onder de 1,7% van de eerste 400.000 euro van de loonsom van alle medewerkers samen? Dan mag u dat onbelast als vergoeding geven. Dit betekent dat u in de nieuwe situatie 6800 euro onbelast beschikbaar kunt stellen. Als de loonsom van 400.000 euro is. Voor het bedrag boven 400.000 euro blijft het percentage van 1,2% gelden.

Extra tijdvak voor aangifte

Vanaf 2020 kunnen werkgevers iets meer tijd en ruimte aanhouden om bij overschrijding van de vrije ruimte de 80 procent naheffing aan te geven. Dit moest vooralsnog bij de eerste loonaangifte over het volgende jaar. Dat mag vanaf 2020 dus in het tweede aangiftetijdvak.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 2. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 3. Artishock Events & Marketing

  Slingers ophangen kan iedereen, Artishock houdt zich bezig met het ontwikkelen van evenementen die (of dit nu voor...
 4. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 5. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners