Welke EventTrends2020 hebben zelfs in corona-tijd invloed op onze branche? HR evenementen

26-10-2020 - #EVENTRENDS2020 - Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden, maar eind vorig jaar begin 2020 publiceerde EventBranche.nl in het EventBranche Magazine de 20 trends en ontwikkelingen voor 2020 onder de noemer: het jaar van de doorbraak...Hoe anders verloopt 2020. De komende weken pakken we de lijst van 20 ontwikkelingen er alsnog bij en kijken wat 'houdbaar' is. Dit keer: HR evenementen.

De HR evenementen als belangerijke trend/ontwikkeling kwam voort uit de krapte op de arbeidsmarkt en op het feit dat bedrijven en merken zich echt moeten profileren als het gaan om nieuwe collega's aantrekken en huidig personeel binden:

HR grijpt massaal naar events en live

'De afdeling Human Resources komt voor bijna onmogelijke uitdagingen te staan. Kijk alleen maar naar de eventbranche waar de handjes (beveiliging, catering en overig eventpersoneel) de vraag niet meer aan kunnen. Maar ook op essentiele functies in een organisatie is het banenaanbod groter dan de aanwas van nieuwe personeel. En hoe bind je de huidige generatie voor langere tijd aan jouw bedrijf? Niet alleen met bonussen, nee mensen willen zich verbinden aan bedrijven die ergens voor staan, waar ze kunnen leren, waar ze zich mee verbonden voelen. En hoe doe je dat? Precies, met evenementen. 2020 het jaar waar de HR-afdeling meer dan ooit naar eents zal grijpen om te werven, te binden en loyaliteit te kweken, waarbij voor het behouden centraal zal staan.

Uit #EventTrends2020, december 2019

Bizar hoe in een paar maanden tijd de kop van deze #EventTrends2020 nog altijd de lading dekt, maar de uitleg totaal niet meer. Kijk alleen maar naar de branches in de hospitality sector, waar alle vele duizenden ontslagen zijn gevallen. Maar dan nog staat de HR afdeling voor een uitdaging: hoe spring ik er uit, nu het aantal werklozen weer is toegenomen? Op de redatie hoorden we al van een prachtige sollicitatie traject waarbij kandidaten in een bos aan tafeltjes plaatsnamen om in gesprek te gaan met hun potentiele nieuwe werkgever. 

De uitdaging voor de HR-professionals zit 'm nu in dezelfde uitdaging als de afdeling marketing en commuicatie: hoe kom ik tot het beste resultaat waarbij ik al bij stap 1 (het sollicitatie traject) niet alleen een match wil op basis van de beschikbare functie, maar ook direct een klik wil tussen de normen en waarden, daar waar het bedrijf voor staat, en de sollicitant. En dat lukt niet in een Zoom of Teams meeting.

Tot slot stuitten we de afgelopen dagen op een mooi LinkedIn artikel van Dennis Berk (projectmanager en eventmanager). Die pakte een totaal andere insteek: het ziet in de eventmanger een multifunctionele collega die voor veel vacatures in te zetten is...en als je dan toch een eventprof :  

Recruiters: bel eens een Eventmanager

Waarom kijken veel organisaties, zeker in deze tijd, niet verder dan een opleiding of cv met ervaring in de eigen branche? Duizenden zeer waardevolle professionals zitten nu thuis, hebben moeite hun huur te betalen of raken hun huis kwijt. En waarom? In de branche waar ze altijd hebben gewerkt is op dit moment geen werk, en andere branches durven de waarde van deze mensen niet te herkennen. 

Neem de Eventmanagers, mijn achtergrond. Dit is niet enkel een beroep. Het is wie we zijn. Wij zijn regelaars. En dat is niet gebonden aan ons beroep of onze branche. Wij organiseren alles. En dat is niet branche afhankelijk. Wij passen in elke branche. Onze hands on mentaliteit kan elk bedrijf versterken. Of het nu een ambtenarenorganisatie is, de zorg, ict, transport en bezorging, er is baat bij om eventmanagers in te huren.

>> Lees het volledige betoog: Recruiters bel eens een eventmanager

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners