Weet jij wat je moet doen als iemand een beroerte krijgt op een evenement?

28-06-2018 - EVENEMENTENBUREAU - De gemiddelde eventprofessional is al een duizendpoot, maar Maarten Hogenhuis, XSAGA en bestuurslid IDEA, doet een oproep: want wat weten wij van Eerste Hulp? ‘Wat zou ik doen als er iemand tijdens een evenement een beroerte krijgt en jij bent het dichtst in de buurt om eerste hulp te verlenen?’ Wat doe je dan eigenlijk?

'Herken je die vraag en hoop je dan net als ik, dat iemand anders het wel van je overneemt? Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen! Los van het menselijke en professionele belang was XSAGA het aan haar stand verplicht om, als vaste eventpartner van het Rode Kruis, met op haar CV een Wereld recordpoging EHBO-cursus op de Dam en de introductie van een AED-apparaat voor Philips, te leren wat de collega’s moeten doen.'

'Dat hebben we dan ook gedaan. Met ons gehele team hebben we afgelopen vrijdag een hele dag leren reanimeren, heftige wonden leren verbinden en hebben de stabiele zijligging en de ‘Vingerbob’ (wie kent ‘m niet) geen geheimen meer voor ons. We vroegen ons af wie van onze collega’s uit het vak zou weten wat ze moeten doen bij een bezoeker die tijdens een event een beroerte krijgt of waarbij er een pinda verkeerd schiet. Een interessante vraag die ik in deze column stel met de uitnodiging aan eenieder die dit leest zich af te vragen wat hij of zij zou doen!'

Los van het nuttige en leerzame aspect van de dag was het een hele prettige team-building sessie. Als je dat dan met elkaar afsluit in Baut met elkaar en de foto’s nog eens terugkijkt, dan kan ik iedereen aanraden om niet langer te wachten en contact op te nemen met het Rode Kruis. Zij bieden deze cursussen aan op een hele prettige wijze!

>> Het Rode Kruis heeft veel informatie en aanbod voor EHBO op evenementen: 
https://www.rodekruis.nl/ehbo/ehbo-op-evenementen/ Op EvenementOrganiseren.nl staat ook het aanbod van Event Medical Service
 

Event Medical Service staat voor volledige professionele medische hulpverlening bij evenementen zoals dancefeesten, festivals, (pop)concerten, sportwedstrijden en bedrijfsfeesten. Van grootschalige evenementen met tienduizenden bezoekers tot kleinschalige ondersteuning bij lokale gebeurtenissen. Met ons personeel, materiaal en voertuigen zijn wij op ieder terrein uw ideale partner. Of het binnen is in een stadion, concerthal of sporthal, buiten op een festivalterrein, op het strand of ter water.  Wij kunnen ons overal op aanpassen.

Kwalitatieve zorgverlening
Ons medische team is zorgvuldig samengesteld op basis van beroepsopleiding en ervaring uit de dagelijkse praktijk van de gezondheidszorg. Zij beschikken altijd over de juiste diplomering. De hulpverlening is conform de Nederlandse wettelijke kaders en normen en voldoen hiermee aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen.

Met ruim 900 medewerkers organiseren wij de medische hulpverlening op meer dan 1500 evenementen per jaar. Wij beschikken o.a. over ambulances (auto en motoren), medische voertuigen voor op verschillende terreinen, Fire & Rescue voertuigen, hulpverleningsfietsen, reddingsboten en Medical Units.

Celebrate Safe
EMS is nauw betrokken bij de campagne Celebrate Safe, heeft zitting in de begeleidingscommissie van Unity en heeft een unieke plaats binnen de begeleidingscommissie van het DIMS dat is aangesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. EMS is uniek in een primaire samenwerking met het Trimbos Instituut omtrent het monitoren van de middelenmarkt en eventuele gezondheidsverstoringen. En heeft een convenant afgesloten met verslavingsinstelling Novadic-Kentron.

Event Medical Service is onderdeel van Dutch Safety Group.

Kwaliteit, professionaliteit en veiligheid voor uw evenement en onderneming.

 


 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws. To...
 2. Omnivents

  De stoerste evenementen op de mooiste locatie
 3. Foundation Riga Tourism Development Bureau

  Betaalbaar, betrouwbaar en veilig- Riga de perfecte meeting & event locatie van Noord Europa
 4. Stage Entertainment Theaterarrangementen

  Live entertainment is puur en staat voor passie, emotie en creativiteit. Deze waarden zetten wij ook in als...
 5. België Toerisme Wallonië - Ardennen

  Meet in Green in het zuiden van België

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners