Wat leren we van het EK Schaatsen: de stadionomroeper als tv-presentator

13-01-2020 - EK SCHAATSEN EVENEMENT - House of Sports gaat het vierde seizoen in als organisatiebureau voor alle langebaanschaatsevenementen in Thialf, de schaatstempel van Nederland. De redactie van EventBranche.nl zag tijdens het EK Schaatsen van afgelopen weekend een aantal interessante en slimme keuzes. Paar lesjes slim evenement organiseren:

Veel elementen zagen we bij eerdere kampioenschappen al terugkomen, maar tijdens het EK Schaatsen kwam het samen en daar zitten best wat aardige lesjes in. En dan hebben we het nog niet over hoe de verschillende sponsoren allemaal op een eigen manier een plek kregen, maar hier gaat het vooral om hoe een evenement te organiseren met duizenden fans:

1. De helden en het publiek

Er was natuurlijk altijd een dingetje aan de schaatswedstrijden: er zat letterlijk een boarding tussen de fans en hun helden. Daarbij was het ook nog eens standaard dat de winnaars op een podium in het midden werden gehuldigd en daarna wellicht nog een ronde over het ijs. In het concept van House of Sports liepen de helden een ereronde en vond je het podium tussen het publiek:

2. De stadion-omroeper als tv-host

Een prachtige vinding, want iedereen kent het op een sportevenement: de stadionspeaker. Kan heel storend zijn, kan ook passend zijn, maar boeiend is het zelden. Daarom is deze oplossing alleraardigst: de stadionspeaker in een goed uitgelichte 'studio' en regelmatig zichtbaar op de grote schermen. Zo werd de stadionspeaker een live tv host.

3. Visuele beleving

Je ziet het inmiddels na de Amerikaanse sporthallen nu ook in de Nederlandse voetbalstadions: de lichtshow. Maar tot voor kort was een schaatslocatie een zwaar overbelichte hal waar weinig gebeurde op het gebied van licht en show. Thialf veranderde met een prettig lichtplan in een sfeervolle setting, waarbij alleen tijdens de ritten het oude stadionlicht nog te herkken was.

Sinds het schaatsseizoen 2016-2017 organiseert House of Sports alle (inter)nationale langebaanschaatsevenementen in schaatstempel Thialf, waar House of Sports verantwoordelijk is voor de organisatie, ticketverkoop en volledige exploitatie van de wedstrijden. 'Naast het sportieve spektakel is er gedurende de wedstrijddag ook ruim aandacht voor entertainment en show, waardoor het bezoek aan een schaatswedstrijd een ultieme belevenis is.'

Bron: FOTO'S: House of Sports

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.
 2. Omnivents, Avontuurlijk Evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 3. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 4. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 5. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners