Wat+gebeurt+er+als+Generatie+Z+het+roer+overneemt%3F
Nieuws

Wat gebeurt er als Generatie Z het roer overneemt?

Rene Boender heeft zich jarenlang verdiept in Generatie Z. Samen met Jos Ahlers onderzocht hij en schreef hij boeken over wat de gevolgen zijn voor bedrijven als deze generatie, geboren tussen 1995 en 2012, het roer gaat overnemen? De Nederlandse trendteller combineert vergezichten met praktische tips. In zijn keynotes neemt hij bedrijven als Alphabeth, Profile, Apple, Starbucks en Coca Cola aan de hand.

In het Halfjaarmagazine van EventBranche.nl geeft Boender een overzicht van zaken die gaan veranderen, nu Generatie Z de werkvloer opstroomt. "Wil je jonge generatie bereiken, dan moet je je conformeren aan hun media. Dat betekent dat je in veel gevallen beter kunt appen dan bellen, want bellen is te intiem. Je zit dan namelijk in hun oor."

Colin Kaepernick

Volgens Boender komen bedrijven niet meer weg door niet te kiezen. "Bedrijven moeten ergens voor staan. Durf je niet te kiezen, neem je geen stelling, dan ga je terrein verliezen. Sprekend voorbeeld van een bedrijf dat stelling durft te nemen is Nike. Zij gingen pal achter American Footbalspeler Colin Kaepernick staan. Hij knielde tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen discriminatie van zwarte Amerikanen. Dat leverde het merk behalve veel bijval ook veel kritiek op. Door daar op briljante wijze mee om te gaan, heeft Nike zeker voor de langere termijn veel gewonnen."

Halfjaarboek

Het uitgebreide interview met Rene Boender is doorspekt met soort waardevolle inzichten. Het Halfjaarmagazine van EventBranche.nl staat boordevol met zowel nice-to-know als need-to-know informatie over live communicatie en experience marketing. Wil je het magazine ook twee keer per jaar ontvangen, word dan lid van EventBranche.nl voor slechts 159,- per jaar. Behalve het magazine, krijg je toegang tot vier live events en de nieuwsbrieven van EventBranche.nl en EvenementOrganiseren.nl. Bestel nu en ontvang net als duizenden andere bedrijven actief in de branche dit onmisbare Halfjaarmagazine!

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.