Was+u+op+de+Gouden+Giraffe%3F+Dan+mag+u+een+week+onbeperkt+douchen%2E%2E%2E
Nieuws

Was u op de Gouden Giraffe? Dan mag u een week onbeperkt douchen...

PARTYCATERING DUURZAAM - De Gouden Giraffe bracht naast de trotse winnaars ook een duurzaam statement naar voren afgelopen vrijdag: het diner dat werd geserveerd was geheel vegetarisch. Niet omdat DeFabrique zozeer tegen vlees is, maar omdat het misschien af en toe gewoon minder kan en dat bespaart duizenden liters water en CO2 uitstoot.

'We wilden graag laten zien dat het mogelijk is om op hoog niveau een vegetarisch diner te serveren', aldus het team van DeFabrique dat de organisatie van de Gouden Giraffe Event Awards wist te overtuigen. En zo maakte de industriele evenementenlocatie een statement dat voor de meerderheid van de bezoekers onopgemerkt bleef. En wat bleek, uit de kleine enquete in de eventvlog van Helefijnedagen.nl wonnen de vegetariers van de vleeseters:

Gouden Giraffe 2016 #vloggervoorevents from Helefijnedagen.nl on Vimeo.

 

Minder broeikasgassen en CO2 uitstoot
De vleesindustrie is verantwoordelijk voor 18% van de wereldwijde uitstoot van CO2. Dit is meer dan de gehele auto-industrie bij elkaar. 'We hebben samen 1,1 miljoen liter water en de CO2 uitstoot van 1 auto in een jaar bespaard door met 500 eventcollega’s vegetarisch te eten', rekent Sybren Ophof commercieel directeur van DeFabrique snel uit. Het walking diner tijdens de Gouden Giraffe werd dan ook verzorgd door DeFabrique. 'We wilden echt een statement maken, maar vinden ook dat het niet volledig vegetarisch hoeft, we kunnen op evenementen ook heel goed uit met minder vlees. Ook dan bespaar je al snel. Letterlijk en figuurlijk. 
We zijn dus echt niet tegen vlees maar willen graag duidelijk maken dat het geen probleem hoeft te zijn om op evenementen vegetarisch eten te serveren.'

Meer aandacht voor bereiding en smaak
Door de nadruk te leggen op groentes blijft er ruimte over om te investeren in de kwaliteit van de gerechten. Een goed stuk vlees vertegenwoordigt een substantieel deel van het inkoopbudget. Als je dit vrijgekomen budget investeert in allerhande extra's ontstaat er meer diversiteit en puur voedsel, dat ook nog eens licht vertbeer is.'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.