Wallonië: verrassend veelzijdig, verrassend dichtbij

28-01-2020 - Events, meetings of incentives in het buitenland, het geeft een gouden gevoel bij jouw gasten. Maar ga er maar aan staan: met een groep in het vliegtuig, lange reisdagen en enorme budgetten. Het is de andere kant van de medaille van het heerlijke zakelijke vakantiegevoel. We hebben de oplossing gevonden. Bereisbaar, bereikbaar en toch een100% buitenlandgevoel. Wallonië: overweldigende natuur, Bourgondisch, authentiek, groen zakelijk en charmant.

Al vanaf het ontstaan van de eventbranche was survivallen in de Ardennen een begrip. De bakermat van de teambuildingsconcepten is nog altijd de thuisbasis voor honderden teambuildingstripjes per jaar, maar we doen een complete regio te kort door ons louter op de outdoor-mogelijkheden te focussen.

‘Als je alleen al kijkt naar het culinaire aanbod in Wallonië, met obers die er echt voor geboren zijn, authentieke en charmante restaurants…dan zijn we echt veel meer dan een tokkelbaan’, lacht Jeroen Henneke, marketing manager Wallonië België Toerisme in Nederland, de eerste drempel weg. ‘Aan de andere kant, als je dan toch op zoek bent naar outdoor teambuilding, hier is het echt een groot outdoor-terrein. Maar we zijn wel veel meer dan alleen maar heuvels.’ De diversiteit in aanbod, in natuur, in bijzondere eigenschappen, maar ook in prijssegmenten zorgt ervoor dat Wallonië ieder jaar met een ander thema zichzelf op de zakelijke kaart kan zetten. Waterrijk Wallonië was voor 2019 de kapstok. ‘De Maas, watersporten, meertjes, watervallen, prachtige wandelpaden en dat allemaal binnen 3 uur rijden. Net de grens over kom je meteen in een totaal ander land. Het is niet voor niets dat Nederland qua boekingen op 1 staat in deze Franstalige regio. Mocht daar trouwens een drempel zitten? Steeds meer bedrijven beschikken over Nederlandstalige eigenaren en medewerkers (zie kader). Bovendien zijn wij er, Wallonië België Toerisme: vanuit Amsterdam vormen wij een ideale spil tussen vraag en aanbod. Als je bijvoorbeeld naar de outdoor activiteiten kijkt, dan weten opdrachtgevers in ieder geval dat de bedrijven op onze websites erkend zijn.’ 

In het uitgebreide magazine artikel, zetten we twee evenementenlocaties centraal:

TYPISCH WALLONIË (I)

CENTER PARCS LES ARDENNES

Wanneer je jouw seminaries en events organiseert samen met Center Parcs Les Ardennes, weet je zeker dat het een uniek event op maat wordt. Al onze ruimten bieden zowel overnachtingsmogelijkheden en vergaderzalen als catering en sportactiviteiten. Zo kun je onbeperkt genieten van alle faciliteiten. Van de intieme omgeving van een seminarie tot een spectaculair event: met een à-la-carte-aanpak voor uw evenementen kunnen we aan al uw eisen tegemoetkomen. Onze expertise: seminarie, vergadering, congres, conferentie, colloquium, algemene vergadering, raad van bestuur, productvoorstelling, incentive/ teambuilding, uitkoop van het park, galaavond …

Het Kasteel van Center Parcs les Ardennes beschikt over alle faciliteiten om van uw teambuilding, seminarie, huwelijk of communie een succes te maken! Een balzaal, twee vergaderzalen, een lounge- en koffiehoek, WiFi , projector, geluidsinstallatie. Het Center Parcs Les Ardennes beschikt ook over twee ruimten die volledig afgeschermd kunnen worden: het Cabane Café, een halfopen ruimte in een tropisch thema, en het Factory Café en zijn terras met een schitterend uitzicht over de vallei van de Salm!

In de 350 cottages van het park kunnen tot 18 personen overnachten. Ze werden volledig gerenoveerd om u een maximaal comfort te bieden in een rustgevende en groene omgeving.

Center Parcs Les Ardennes

 • Rue de la Grotte 12 6690 VIELSALM
 • Tel.: 080 21 57 76
 • www.centerparcs.be
 • ar.office@groupepvcp.com

 

TYPISCH WALLONIE (II)

AZUR EN ARDENNE

Een moderne infrastructuur in Durbuy omgeven door de uitzonderlijke groene Belgische Ardennen! De perfecte locatie voor uw seminars, meetings, teambuildings en andere business evenementen. 4 multifunctionele zalen bieden plaats tot 180 pers. Ruime, gratis parkeergelegenheid, Wellness, restaurant, bar, groot terras en zeer veel ruimte voor al uw outdoor activiteiten. ‘Azur en Ardenne’ biedt 54 elegante hotelkamers en 14 huisjes voor residentiële evenementen.

OP ZOEK NAAR EEN BUITENGEWONE, NATUURLIJKE LOCATIE VOOR UW VERGADERING, TEAMBUILDING OF ANDER EVENEMENT?

Wat mooier dan onze uitgebreide infrastructuur in de gemeente Durbuy in het hart van de prachtige Belgische Ardennen met diverse zalen geheel ingericht voor uw conferenties, zakelijke bijeenkomsten en andere professionele evenementen. Het domein Azur en Ardenne biedt u de oplossingen waar u naar zoekt: een vergadercentrum met 3 multifunctionele zalen in Azur-blauwe kleuren met een overdaad aan daglicht en uitzichten. De zalen bieden u hoogwaardig audiovisueel materiaal en gratis high speed Wi-Fi internet. Een 4e multifunctionele zaal en biedt de mogelijkheid tot het organiseren van maaltijden, cocktails en/of feestavonden. Ook voor exposities, meetings en vele andere evenementen kan u deze zaal gebruiken. Er is volop ruimte ter plaatse voor de organisatie van al uw outdoor activiteiten en het parkeren en eventueel opladen van uw auto. Het restaurant, de Wellness, de bar en het terras vullen de rest van uw planning! 

www.azurenardenne.be

seminaires@azurenardenne.be

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amerpodia

  Historische locaties voor elk evenement
 2. Markant Outdoorcentrum

  Een Bedrijfsfestival of sportief evenement bij Markant Outdoorcentrum. Kom gegarandeerd met mooie verhalen thuis!
 3. Het Koninklijk Concertgebouw

  Het Koninklijk Concertgebouw is centraal geleden aan het Museumplein in Amsterdam en biedt een prachtige ambiance...
 4. De Rijtuigenloods

  De Rijtuigenloods biedt met de combinatie van een historisch, industrieel karakter en een trendy interieur een unieke...
 5. CORPUS Congress Centre

  CORPUS Congress Centre is ontstaan als onderdeel van CORPUS ‘reis door de mens’ en vormt samen met het naastgelegen...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners