Vier op een rij voor The Organizing Connection met Red Bull Kop over Kop

09-03-2018 - Op zondag 7 oktober klinkt het startschot voor de vierde editie van Red Bull Kop over Kop. Deze spectaculaire tijdrit voor wieleramateurs start en finisht evenals vorig jaar in het Drentse Roden. Red Bull Kop over Kop is een creatie van Red Bull en het sportevenementenbureau The Organizing Connection dat in 2015 voor het eerst werd georganiseerd.Deze unieke ploegentijdrit van 100 km, is voor wielerteams dé ultieme uitdaging; per team start één renner en na elke 20 km sluit er weer een teamgenoot aan, uiteindelijk finisht elk team met vijf renners.

100 kilometer afgesloten parcours
Elke organisatie van een grote wielerronde weet hoeveel tijd en inspanning het vergt om een parcours voor een half uur af te sluiten. Maar wat als je als organisatie een tijdrit organiseert voor amateurs met maar liefst 250 teams, vijf renners per team, op een parcours van 100 km dat urenlang is afgesloten? Het sportevenementenbureau The Organizing Connection heeft al de nodige wielerevenementen voor de internationale wielerfederatie UCI georganiseerd, maar als organisatiepartner van Red Bull Kop over Kop een parcours vijf uur lang afsluiten, organiseert toch even anders. Luc Herberichs, projectmanager van The Organizing Connection over de organisatie: “Het is best een uitdaging om voor een amateurevenement 100 km parcours vijf uur lang af te sluiten, zeker als je weet dat bij een Tour de France delen van het parcours slechts een half uur zijn afgesloten. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de taak om alle omwonenden en bedrijven rondom het parcours tijdig te informeren over het evenement, vorig jaar hebben zo’n 15.000 brieven bezorgd.”

Red Bull Kop over Kop STRAVA Club
Met de opening van het fietsseizoen op de fietsbeurs Bike MOTION is ook de opening van de inschrijving van Red Bull Kop over Kop geopend. Dit jaar is het voor de teams mogelijk om de concurrenten in de voorbereiding al te volgen via de speciale Red Bull Kop over Kop STRAVA Club. Wie weet zet dit de teams op scherp en wordt er dit jaar nog sneller gereden dan het winnende team van 2017, USWV de Domrenner, zij kwamen met een gemiddelde snelheid van 45 k/m per uur over de finish.

EventBranche.nl schreef eerder al over de organisatorische uitdagingen van dit evenement.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners