Vergunningsplichtige+events+tm+1+juni+verboden%2C+alle+andere+events+sowieso+tm+28+april+van+de+baan
Nieuws

Vergunningsplichtige events tm 1 juni verboden, alle andere events sowieso tm 28 april van de baan

EVENTBRANCHE EN CORONA - De maatregelen zijn sowieso verlengd tot en met 28 april 2020. Dat bleek dinsdag 31 maart uit de persconferentie van Minister President Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. De druk op de ziekenhuizen en de capaciteit op de intensive care noodzaken de overheid om de maatregelen dus met sowieso 3 weken te verlengen (de vorige peildatum was 6 april).

UPDATE: inmiddels zijn publieksevenementen tot 1 september 2020 verboden

 

 

Vergunningsplichtige evenementen blijven tot 1 juni verboden, zoals dit al eerder was afgekondigd. Alle andere evenementen zijn dus in ieder geval tot en met 28 april verboden. In de vragenronde na de persconferentie benoemde Mark Rutte specifiek het betaald voetbal, dat ook onder de vergunningsplichtige evenementen valt, en dus sowieso tot en met 1 juni stil ligt. Alle eerder genoemde locaties als restaurants, cafés, musea, kappers, andere contactberoepen etc. blijven dus eveneens minimaal tot en met 28 april gesloten. De scholen blijven tot en met de mei-vakantie gesloten. 

'Houd vol en wees begripvol voor elkaar. Ook de komende weken zal veel van ieder aanpassingsvermogen worden gevraagd.' Mark Rutte, 31 maart 2020.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.