Veilig+genieten%3A+app+maakt+evenementenbezoek+voor+bezoekers+veilig
Nieuws

Veilig genieten: app maakt evenementenbezoek voor bezoekers veilig

CLOSE APP - Den Bosch springt er een beetje bovenuit als het gaat om gemeenten die ook deze zomer zich alsnog inzetten voor een goed gevulde 'festivalagenda'. Met De Bossche Zomer biedt de gemeente Den Bosch ruimte aan initiatieven van lokale ondernemers en organisaties voor events. De organisatie koos daarbij voor de Close App om de bezoekers veilig een evenement te laten bezoeken.

De startup Close helpt de gemeente en ondernemers met een interactieve app en ticketing voor betere informatievoorziening en goede doorstroming in de stad. Zo kunnen bezoekers op een veilige manier genieten van de uiteenlopende initiatieven in ‘s Hertogenbosch. 

Nederlandse startup Close levert communicatieplatform en ticketing om veilige ontmoetingen na lockdown mogelijk te maken

Wie een kaartje voor De Bossche Zomer heeft gekocht, kan de Close® app downloaden. De organisatie staat via de app rechtstreeks in contact met een groot deel van de bezoekers. Met een simpele handeling kan de organisatie een push bericht versturen. Dit kan handmatig voor urgente situaties als het bijvoorbeeld in één de stadskwartieren te druk wordt óf automatisch met vooraf geprogrammeerde berichten om mensen te herinneren aan hun tijdslot. Daarnaast is er in de app ruimte om bezoekers op voorhand over de actuele maatregelen te informeren. 

Voor de ticketing van De Bossche Zomer werkt Close samen met Prioticket. Door deze koppeling weet de organisatie precies wanneer bezoekers verwacht worden en houden ze die gemakkelijk op de hoogte van de laatste coronamaatregelen. Bezoekers die gebruik hebben gemaakt van de Close® app ontvangen achteraf een simpele mobiele enquête om zo snel mogelijk pijnpunten op te sporen en de communicatie waar nodig te verbeteren.

 
het management team van Close (van links naar rechts: Pieter Brascamp, Kiliaan Toorenaar, Wiebe Weikamp en Chris Gruijters) heten Kees Abrahams welkom
 

De Bossche Zomer geeft ruimte

De Bossche Zomer bestaat uit verschillende initiatieven op het gebied van cultuur, erfgoed, horeca, detailhandel en natuur in de stadskwartieren en wijken. Zo kun je in de creatieve hotspot op de Kop van ’t Zand genieten van cultuur, heeft het Zuiderpark zich ontpopt tot picknickpark waar je een picknickkleed kan reserveren en kun je in het zogenoemde ‘smakenrad’ op grote hoogte genieten van een hapje en drankje op de Pettelaarse Schans. In deze kwartieren staat ontmoeting voorop, en is veiligheid een voorwaarde. De gemeente werkt daarom samen met de Close® app om een goede informatievoorziening en crowd control te garanderen.


Huibert Wilschut, Creatief Directeur bij De Bossche Zomer: “We zijn erg blij dat we met De Bossche Zomer iets heel bijzonders kunnen doen in een vreemde tijd. De ontmoeting staat centraal, veiligheid staat voorop. Met de app Close hebben we een tool in handen die kan laten zien waar ruimte is en waarmee we de bezoekers optimaal kunnen informeren. Zo kunnen we samen op een veilige manier genieten van onze bourgondische Cultuurstad van het Zuiden.” 


Alle informatie op één plek
Aan de ene kant biedt Close de reguliere, praktische informatie over onder meer de huisregels en de tijdslot van het ticket, aan de andere kant krijg je als gebruiker van de app veel informatie over de initiatieven. Zo is er een overzicht van alle kwartieren met activiteiten, een plattegrond, maar ook veelgestelde vragen, contactgegevens en toegang tot de ticketwebshop.


De Bossche Zomer is het eerste publieke event dat op deze manier met Close werkt. De Close® app is gratis voor Apple en Android te downloaden.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.