Van vakantiepark naar eigen vestingstad: het perfecte adres voor baanbrekende events

09-07-2019 - Met ruim 85 verschillende parken in binnen- en buitenland, uiteenlopende activiteiten, catering én eigen organisatieteams; is Landal GreenParks de onconventionele one-stop-shop waar je als opdrachtgever naar op zoek bent. Met een divers aanbod, ambitieuze plannen en baanbrekende evenementen zet de vakantieparkgigant met Landal Business Line koers op de zakelijke markt. EventBranche Magazine sprak met Koen Zijlstra, Marketing en Salesmanager bij Landal Business Line, over de voordelen en mogelijkheden van een vakantiepark als zakelijke evenementenlocatie.

De wijds opgezette parken van Landal GreenParks zijn stuk voor stuk geschikt voor vergaderingen, meetings of opvallende events. Ga bijvoorbeeld met 150 van je beste relaties naar de Veluwe, brainstorm in één van de vergaderbungalows, kweek teamspirit op en rond de Zeeuwse wateren of ga op bedrijfsuitje in je eigen vestingstad. Koen Zijlstra: ‘Met Landal Business Line zijn we al ruim 10 jaar actief op de zakelijke markt. De koerswijziging naar het huisvesten van grotere groepen en evenementen, heeft er inmiddels voor gezorgd dat we steeds meer op het vizier staan van opdrachtgevers. Wij snappen als geen ander dat mensen bij Landal GreenParks denken aan een vakantiepark, zwembad en een bowlingbaan. Maar de diversiteit in ons aanbod is onderscheidend ten opzichte van andere eventlocaties voor bedrijfsevenementen. Wij hebben alles onder één dak: accommodatie, activiteiten en catering. Natuurlijk is de consumentenmarkt onze core business. Maar voor grotere events hebben wij zo’n 10 tot 15 parken die geschikt zijn om er als bedrijf je boodschap te communiceren, zonder inmenging van reguliere vakantiepark bezoekers. Dit zijn vaak ruim opgezette parken, middenin de natuur, waar veel ruimte en mogelijkheden zijn om een eigen draai aan je evenement te geven. Van 20 tot 2000 personen is uitkoop van een park, of een gedeelte daarvan, hierdoor mogelijk.’

Met alleen een goede locatie, middenin het bos, aan het strand of op de skipiste, ben je er natuurlijk nog niet. Daarom verzorgen de Fun & Entertainment teams van Landal ook een breed scala aan activiteiten. Suppen of een zeilregatta, een interactief GPS spel, wijnproeverij, Pitch & Putt of fietstocht; afhankelijk van het doel van je evenement zorgen zij voor een divers activiteitenprogramma. ‘Die diversiteit heeft ook AFAS Software onlangs mogen ondervinden. Zij bezochten met hun 645 medewerkers Landal Esonstad in Friesland, die voor de gelegenheid geheel in stijl werd omgetoverd tot de Verenigde AFAS Compagnie. Bijzonder aan dit evenement was de unieke samenwerking met creatief bureau N-sign en de samensmelting van lokale activiteiten en catering mogelijkheden door BeleefWad. Samen met het Fun & Entertainment team zijn zij tot de programmering gekomen. Landal Business Line heeft de groepsreservering van de buy-out van het vestingstadje gerealiseerd, met alle accommodaties die hiervoor nodig waren. Daar waar we als Landal zelf niet de mogelijkheden in huis hebben, zorgen we met de juiste partners voor het complete plaatje. Zo wordt één van onze vakantieparken écht een tijdelijke thuishaven voor jouw bedrijfsevenement’, aldus Zijlstra.

Fotocredits: Ineke Key

Locatie: Landal Esonstad, Friesland
Opdrachtgever: AFAS Software
Organiserend bureau: N-Sign

 
Met honderden collega’s beleefde AFAS Software het jaarlijkse bedrijfsuitje in een eigen vestingstad. Teamspirit kweek je bij Landal, dus dit event begon met een actief programma bestaande uit 12 verschillende activiteiten: van suppen of een wadbelevenis tot een interactief moordspel. Na het programma kon iedereen zich opfrissen in de aangewezen bungalows, om vervolgens verkleed als jonkvrouw of piraat de feestavond af te trappen op het marktplein. Hier konden medewerkers de Gouden Eeuw herbeleven compleet met ambachtelijke catering, ganzenhoeders, zeemanskoren garnalenpellers en haringkarren tot aan VAC merchandise en bierviltjes; aan alles was gedacht. Een live band, diverse artiesten en dj’s zorgden voor een gezellige feestavond, die werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Vroege vogels doken de volgende ochtend met hun VAC-mutsen nog even het water in tijdens de AFAS duik, om de dag weer fris te beginnen!
Omdat je bij Landal altijd een weekend of een midweek boekt, gaf AFAS Software haar medewerkers de mogelijkheid om de dag na het event op het park door te brengen met familie. Daarnaast stonden er in datzelfde weekend zo’n 30 bungalows leeg, die door het bedrijf zijn geschonken aan de vakantiebank. Deze stichting helpt mensen met een inkomen rond bijstandsnorm aan een onbezorgde vakantie. Top initiatief AFAS!

 

Ben jij op zoek naar een baanbrekende locatie voor jouw zakelijke evenement? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Landal Business Line via 088-2059888 of mail naar businessline@landal.com.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Omnivents, avontuurlijk evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 2. Veldeman

  ‘Challenge our limits’: wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en zoeken steeds naar de beste totaaloplossing op...
 3. Thearent Group

  Thearent gespecialiseerd in creatieve textiel toepassingen en oplossingen voor evenementen, concerten, festivals,...
 4. Amstel Boathouse

  Nieuwe eventlocatie aan de oever van de Amstel
 5. Event Medical Service B.V.

  Event Medical Service (EMS) is gespecialiseerd in het organiseren van medische hulpverlening, brandpreventie en...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners