Van+Nelle+blijft+de+ontwikkelingen+voor%3A+Van+Nelle+Goes+Vegan%21
Nieuws

Van Nelle blijft de ontwikkelingen voor: Van Nelle Goes Vegan!

EVENEMENTENLOCATIE - Host van The Next Event; de Van Nelle Fabriek Events bood tijdens het evenement voor opdrachtgevers en evenementenbureaus als eerste congres en eventlocatie van Nederland totaal veganistische catering aan. Het eten was een ware ‘culinaire mindfuck’. ‘Dat plantaardige gerechten zoveel smaak en voldoening geven blijkt voor menig persoon verrassend te zijn’, was de trotse reactie van Henk van Maanen van de Van Nelle Fabriek. De Rotterdamse locatie mag zich na een reeks aan primeurs voorloper blijven noemen, met EventBranche Magazine delen zij de ontwikkelingen.

Van Nelle Fabriek Events is al vaker trendsettend geweest. Zo kwam het team van Van Nelle Fabriek Events als eerste met het Breakfastival, een nieuw event-concept gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest ‘s morgens op hun best zijn, het congrestival en bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van een festivalsetting voor de zakelijke markt. Van Maanen is er nu van overtuigd dat vegan cateren de volgende trend wordt. Brengt dit een nieuwe voedingsrevolutie teweeg?

Chefkok Friedjof Kempenaar denkt van wel, want hij irriteerde zich mateloos aan de weinig inspirerende gerechten die vegetariërs voorgeschoteld krijgen: ‘En dan is veganistisch koken een flinke stap verder dan vegetarisch. Ik heb echt aan de receptuur moeten sleutelen om de gerechten goed te krijgen. Het resultaat is er naar. Ik zie zelfs de meest uitgesproken carnivoren met een tevreden glimlach de deur uit gaan.’ 

Van Van Nelle Fabriek Events zag in Chefkok Friedjof en Grand Catering de ideale partners voor het ontwikkelen van een totaal veganistisch menu, dat geschikt moet zijn voor kleine groepen en duizenden bezoekers. ‘Hoe mooi is het, dat de eerste daglichtfabriek van Europa ook de eerste eventlocatie van Nederland is, waar volledige vegan catering op hoog niveau wordt gelanceerd’, aldus Henk van Maanen en Hans Baggerman, ondernemers en exploitanten van eventlocaties Van Nelle Fabriek, de Schiecentrale en het Drijvend Paviljoen. De Van Nelle Fabriek, een UNESCO Werelderfgoed, wordt het hoogtepunt van de bouwstijl Het Nieuwe Bouwen genoemd. Een revolutionair ontwerp vanuit het idee dat mensen gezonder en fitter blijven tijdens hun werk, zo waren de moestuintjes van de arbeiders al volop in gebruik voordat de fabriek gereed was,  wordt nu ook ondersteund met revolutionair eten.  

"Ik zie zelfs de meest uitgesproken carnivoren glimlachend de deur uit gaan"
 
 
‘Onze producer Fiona was laaiend enthousiast over de Vega Pop-Up van Friedjof en overtuigde ons van deze bijzondere ervaring en het prachtige product. Amper drie maanden later kunnen we onze opdrachtgevers en gasten de extra optie bieden om volledig vegan te eten. Het is verrassend lekker, ook voor een niet-vegetariër zoals ik’, aldus Van Maanen. Van Nelle Fabriek Events ziet dat opdrachtgevers steeds vaker en bewuster bezig zijn met hun ecologische footprint. Met deze innovatieve catering kunnen zij nóg makkelijker hun duurzame doelstellingen behalen en toch heerlijk eten. 



Meer dan een hype

Robin van Leeuwen en Maartje Springer van EventBranche.nl durfden als organisator van The Next Event de stap aan. ‘Wij zijn in het voortraject al overtuigd van de smaak, het uiterlijk en dus de kwaliteit van de catering. Tijdens het evenement werden we volledig verrast door de overweldigende smaak, die in de meeste gevallen niet matchte met wat het oog zag. Blijkbaar biedt vegan die beleving bij uitstek, maar bovenal: het was gewoon hartstikke lekker, al zat er ook een gerechtje tussen die iets minder in de smaak viel. Uit de enquête onder onze bezoekers, halen we in ieder geval de conclusie dat de vegan catering de tongen letterlijk los heeft gemaakt. Dit is meer dan een hype, dit gaan we veel vaker terugzien.’ 
 
 

Drie cateringpartners werken samen

Stonden de vorige drie cateraars tijdens de nieuwjaarsreceptie van Eventbranche allen nog op een apart podium te koken, bezoekers van The Next Event werden op 3 april verzorgd door het cateringcollectief van de Van Nelle Fabriek: Hete Peper, Cuisine on Tour & Van der Linde. Zij verzorgden een heerlijke en totaal vegetarische foodline zonder kleurstoffen, smaakstoffen en suiker. Bezoekers mochten zelfs eigen ‘overgebleven’ groente en fruit meenemen voor een ochtendshake, want waste is voorbij wat het collectief betreft!  De vleesloze saucijzenbroodjes, de visloze tonijn, No Tuna en de cocktails van  gele Biet gegaard in een zoutkorst met schuim van beurre blanc en gefrituurde dragon waren niet aan te slepen.


Team van briljante collega’s

Apetrots zijn ze bij de Van Nelle Fabriek. Niet alleen op de voorlopersrol, maar vooral op de mensen die de rol van voorloper invullen en mogelijk maken. ‘Dat is het mooiste wat je een collega kan geven: een team met briljante collega’s’, lacht Van Maanen met een serieuze ondertoon. ‘Wij hebben er voor gekozen om ons team op te bouwen met louter specialisten, die op een paar na niet juist niet uit de event- of hospitalitybranche komen. ‘Steve Jobs belde destijds ook niet met IBM of ze wat mensen over hadden, hij zocht juist de Çrazy Ones’ Het zijn jonge talenten die met een business achtergrond, of juist een creatieve kijk op de wereld onze evenementen anders maken, doordachter en effectiever. Door deze diversiteit lukt het ons om koploper te blijven.’
 
 
 
 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.