Van Nelle Fabriek Events is al vaker trendsettend geweest. Zo kwam het team van Van Nelle Fabriek Events als eerste met het Breakfastival, een nieuw event-concept gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest ‘s morgens op hun best zijn, het congrestival en bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van een festivalsetting voor de zakelijke markt. Van Maanen is er nu van overtuigd dat vegan cateren de volgende trend wordt. Brengt dit een nieuwe voedingsrevolutie teweeg?
Chefkok Friedjof Kempenaar denkt van wel, want hij irriteerde zich mateloos aan de weinig inspirerende gerechten die vegetariërs voorgeschoteld krijgen: ‘En dan is veganistisch koken een flinke stap verder dan vegetarisch. Ik heb echt aan de receptuur moeten sleutelen om de gerechten goed te krijgen. Het resultaat is er naar. Ik zie zelfs de meest uitgesproken carnivoren met een tevreden glimlach de deur uit gaan.’
"Ik zie zelfs de meest uitgesproken carnivoren glimlachend de deur uit gaan"
Apetrots zijn ze bij de Van Nelle Fabriek. Niet alleen op de voorlopersrol, maar vooral op de mensen die de rol van voorloper invullen en mogelijk maken. ‘Dat is het mooiste wat je een collega kan geven: een team met briljante collega’s’, lacht Van Maanen met een serieuze ondertoon. ‘Wij hebben er voor gekozen om ons team op te bouwen met louter specialisten, die op een paar na niet juist niet uit de event- of hospitalitybranche komen. ‘Steve Jobs belde destijds ook niet met IBM of ze wat mensen over hadden, hij zocht juist de Çrazy Ones’ Het zijn jonge talenten die met een business achtergrond, of juist een creatieve kijk op de wereld onze evenementen anders maken, doordachter en effectiever. Door deze diversiteit lukt het ons om koploper te blijven.’