Van flip flops naar kunst; Give aways en eventdecoratie met impact

03-05-2018 - Tegenwoordig is het hip & happening om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Ook in de evenementenbranche is duurzaamheid een thema. Maar hoe creëer je nou echt impact? En hoe breng je dit over in een evenement, en straal je dit uit naar je relaties en klanten? Door te investeren in duurzame of sociale initiatieven kun je op kleine of grote schaal heel direct een steentje bijdragen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, dit kan ook gewoon door voor bepaalde producten een duurzaam alternatief te kiezen.

Nic&Mic distribueert kunstwerken van Ocean Sole. Een organisatie uit Kenia waar van oude teenslippers kleurrijke kunst gemaakt wordt.

Een strand vol plastic 
Stel je eens voor: een strand in Kenia, wit zand en blauwe golven. De zon schijnt neer op dat wat de golven achterlaten. Zeewier, schelpen en heel iets anders. Iets wat daar niet thuishoort, een teenslipper. Sterker nog, het hele strand is bezaaid met teenslippers! De kunstenaars verzamelen de aangespoelde slippers en maken deze schoon. Vervolgens toveren de kunstenaars van Ocean Sole deze om tot kunstwerken.
Ocean Sole tackelt zo drie lokale én mondiale issues:

  • het voorkomt en verhelpt vervuiling van land en zee door de plastics
  • het creëert werkgelegenheid 
  • het beperkt houtkap voor houtkunstwerken
     

Sole Mate
Hoe meer beelden Ocean Sole kan maken van de aangespoelde slippers, hoe beter. Op die manier is er continu werk voor de kunstenaars en krijgen zij een vast inkomen. "Daarnaast willen we dat de beelden overal gezien worden om zo mensen te inspireren en aan het denken te zetten" aldus Nic van Nic&Mic. Zodra je een beeld afneemt, het je al impact. Zo word je Sole Mate, een ambassadeur van Ocean Sole! 

Niks is te gek qua design
De 'standaard' collectie van Ocean Sole bestaat op dit moment voornamelijk uit de dieren van de Afrikaanse Savane. Ook andere dieren of enormeuitvoeringen van een bedrijfslogo of kenmerkend beeld, kunnen op maat worden gemaakt. Elk beeld is volledig met de hand gemaakt en daardoor dus uniek van vorm en kleurstelling. Een beeld van Ocean Sole vertelt een verhaal, en laat een blijvende indruk achter.

'Flip the Flop'
Met een kunstwerk van Ocean Sole krijgt elk evenement net dat beetje extra, met een meerwaarde voor mens en milieu. Denk aan kleine beeldjes als relatiegeschenk, maar ook aan levensgrote beelden als decoratie. Met een Ocean Sole beeld, groot of klein, vertel je direct een bijzonder verhaal, namelijk ‘The Art of Upcycling!

De big five op jouw evenement? Inspirerende give aways op maat gemaakt voor jouw organisatie of klant? Word Sole Mate en deel ons je idee!


www.b2b.nicmic.nl

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners