
Doelstelling was een innovatief dinerconcept te creëren met als kenmerken: eenvoud, puur, vers, integer en inspiratief. Van der Linde tekent voor de bereiding van het diner (waar mogelijk met ‘life cooking'). 'De originele wijze waarop het eten wordt geserveerd is samen met Klooster ontwikkeld. Klooster zorgde verder voor een creatieve setting van het diner, waarin design, kunst en natuur samenkomen. Tijdens de diners worden de gasten ook door korte presentaties over kunst, duurzaamheid en creativiteit aangespoord met elkaar in gesprek te gaan over de filosofie achter ‘het gepresenteerde’. En op zoek te gaan naar parallellen met het streven naar een integere en creatieve ontwikkeling van mensen en organisaties in het algemeen', aldus de twee eventbedrijven.
Ambitieus
‘Het is een ambitieus concept’, zegt Robin van der Schuyt, algemeen manager en aandeelhouder bij Van der Linde. ‘Voor branchegenoten uit de event business hebben we daarom drie diners georganiseerd. Dat geeft ons de gelegenheid om op detailniveau nog de puntjes op de i te zetten, maar vooral om de reacties te meten van mensen die op het gebied van catering, locatie aankleding, entertainment en presentatie al ontzettend veel hebben ervaren. Het eerste diner vond plaats in het Museum voor communicatie in Den Haag. Het tweede op de thuislocatie van interieur- en event inrichter Klooster in Noordwijk: een voormalige kerk op zo’n 100 meter van het strand.
De reacties waren extreem positief. De korte presentaties tussen de gerechten door (over kunst, fooddesign en groen autorijden) werden zeer gewaardeerd en boden inderdaad de nodige gespreksstof aan tafel. Uiteraard kregen we ook tips ter verbetering van het concept van onze op evenementen gebied gelouterde gasten. Maar opvallend was de instemming over de noodzaak te streven naar echte inhoudelijke verdieping, creativiteit en eenvoud.’
Expertise gebundeld
Kerngedachte achter het concept is dat tijdens allerlei zakelijk bijeenkomsten vaak thema’s centraal staan als duurzaamheid, creativiteit, integriteit, verbinden, transparantie, eerlijkheid, branding en ‘teruggaan naar de basis’. Zowel de interieursetting als bijvoorbeeld de lunch, het diner of een receptie bij dergelijke meetings sluiten niet altijd aan bij de inhoudelijke thematiek. Daarom hebben Van der Linde en Klooster de expertises gebundeld in een concept dat niet alleen probeert aan te sluiten, maar zelfs een wezenlijke inhoudelijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van bedrijfsfilosofieën op dit gebied.