Uitgelekt? Onbeperkt aantal bezoekers voor evenementen vanaf 1 juli

23-06-2020 - Waar eerst nog een verruiming verwacht werd van 30 naar 100 bezoekers per 1 juli voor indoor bijeenkomsten en evenementen, melden diverse media dat de overheid morgen bekend gaat maken dat het aantal bezoekers geen maximum aantal zal krijgen, zo lang er maar 1,5 meter afstand gehouden wordt en er aan een aantal andere voorwaarden wordt voldaan.

Nu NOS.nl het nieuws over geen maximum aantal bezoekers meer bij bijeenkomsten ook al gepubliceerd heeft, in de wetenschap dat die website de afgelopen maanden altijd het juiste nieuws bracht de dag voor de persconferentie, lijkt er definitief helder licht aan het eind van de eventtunnel. Al moeten er wat kantekeningen geplaatst worden bij de onverwacht grote verruiming. Voor indoor evenemenenten met een onbeperkt aantal bezoekers geldt volgens de bronnen in Den Haag nog altijd wel:

- 1,5 meter afstand moet gewaarborgd blijven

- een gezondsheidscheck vooraf (triage)

- reserveren/registratie verplicht (vooraf)

- geen opstoppingen bij de deur

- ook voor outdoor evenementen geldt met bovenstaande maatregelen een onbeperkt aantal

Kan er niet aan bovenstaande worden voldaan, dan geldt alsnog 100 bezoekers als maximum voor indoor evenementen. Ook dan altijd nog met de 1,5 meter afstand. Voor outdoor evenementen die niet aanbovenstaande eisen kunnen voldoen, geldt dan een maximum van 250 bezoekers (op 1,5 meter afstand).

LET OP, NOS.nl meldt in het artikel Vanaf 1 juli geen maximum aantal bezoekers meer bij bijeenkomsten het volgende over festivals/grote evenementen:

Wat de versoepelingen betekenen voor grote evenementen is nog niet helemaal duidelijk. Burgemeesters moeten daar een vergunning voor verlenen. Volgens de bronnen is het niet de bedoeling dat er nu ineens weer grote popfestivals gehouden worden, maar een klassiek concert in een park zou wel weer moeten kunnen.

>> Kijk woensdag 24 juni naar de persconferentie via NOS.nl voor de details

 

3 Reacties

Het zal tijd worden. Wij professionals kunnen meer aan dan dit.
Michel Walta @ 23-06-2020 19:30 uur
Burgemeesters beslissen daar dan over. Het zal nog wel enige tijd duren voordat de eerste vergunningen zijn verleend
Arian @ 24-06-2020 11:54 uur
Dit is natuurlijk bijzonder goed nieuws voor de branche. Met alle commotie rondom recente manifestaties zal de vergunningaanvraag wel heel strikt bekeken worden; terecht overigens, want dit gebeurt ook onder normale omstandigheden, maar hopelijk leidt dit niet tot extra vertraging bij de besluitvorming want de branche wil weer heel graag aan het werk.
Cees Rosman @ 24-06-2020 14:52 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners