Tips+voor+een+vlotte+doorstroming+bij+controle+corona+toegangsbewijs
Nieuws

Tips voor een vlotte doorstroming bij controle corona toegangsbewijs

Het controleren van het corona toegangsbewijs is een noodzakelijk kwaad waar we de komende tijd nog niet van af zijn. Die controle kan een bottleneck zijn en voor veel irritatie zorgen. Zorg ervoor dat gasten weten wat er komt en wat er van ze wordt verwacht. Een goede voorbereiding is het halve werk.

The Hague Venues, de verenigde evenementenlocaties in Den Haag, hebben inmiddels heel wat ervaring opgedaan met het testen van de toegangsbewijzen. In de praktijk is gebleken dat je voldoende mensen en een ruime inlooptijd moet pakken om deze extra controle soepel te laten verlopen.

Communicatie vooraf
Ook communicatie vooraf, verwachtingsmanagement, is cruciaal. Zo maar een voorbeeld bij een evenement dat onlangs bij één van de locaties van The Hague Venues werd georganiseerd: daar werden vier personen voor scannen en controleren ingezet voor in totaal 300 bezoekers. Hiernbij werd een inlooptijd gehanteerd van 45 minuten. Extra aandacht en extra budget is nodig voor meerdaagse evenementen. Daar heb je ook vaak te maken met inloop door de dag heen én mensen moeten iedere dag weer gecontroleerd worden. 

Tip van The Hague Venues
Signing is meer dan ooit belangrijk. Zorg voor communicatie voordat de gasten bij de entree zijn. Denk hierbij aan aanwijzingen zoals ‘zorg dat u uw QR-code en identiteitsbewijs bij de hand heeft’. Dit soort eenvoudige boodschappen zorgt echt voor een betere doorstroom. 

Lees meer tips van The Hague Venues op EvenementOrganiseren.nl:
>> Waar moet je op letten bij een doorstroomlocatie?
>> Hoe bereken ik de maximale capaciteit van de eventlocatie?

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.