Tips+%26+Trends+eventbeveiliging%3A+1770+beveiligingsbedrijven+beschikbaar+in+Nederland
Nieuws

Tips & Trends eventbeveiliging: 1770 beveiligingsbedrijven beschikbaar in Nederland

EVENEMENTEN BEVEILIGING – Crowd Support sprak op het kennispaviljoen van EventBranche, tijdens de 19e editie van Festivak, over de toekomst van de evenementenbeveiliger. EventBranche.nl zet de belangrijkste tips en opmerkingen op een rij.

 

 

TIP 1: Veiligheidsplan in cocreatie
Creeer de mogelijkheid om samen primair verantwoordelijk te zijn, dat kan door het gezamenlijk opstellen van een goed afgestemd veiligheidsplan.

TIP 2: kies bewust
Momenteel zijn er maar liefst 1770 vergunningen voor veiligheidsorganisaties in Nederland. Dit varieert van éénpitters tot de grotere professionele organisaties. Zorg dat u als organisator voor een kwalitatieve beveiligingspartij kiest om problemen te voorkomen.

TIP 3: communiceer de huisregels
De huisregels van een evenement bepalen wat een evenementenbeveiliger wel of niet mag. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van jassen en tassen en het fouilleren van personen. Communiceer deze regels en zorg dat het voor uw bezoeker een prettig en veilig gevoel geeft ipv een last. Vaak worden mannen door mannen en vrouwen door vrouwen gefouilleerd. Dit is geen vastgestelde regel, maar wordt meer gedaan vanuit fatsoen. Personen hebben altijd een keuze door wie ze worden gefouilleerd en kunnen dit aangeven bij de beveiligingsinstantie, daar moet de beveiliging op voorbereid zijn. Wil een vrouwelijke bezoeker door een vrouw gefouilleerd worden dan moet dat zonder oponthoud snel geregeld kunnen worden.

TIP 4: Veilig en onopvallend
We moeten gezamenlijke pleiten voor één bewustzijn. De kracht van Crowd Support is beveiliging die onopvallend aanwezig is en de veiligheid waarborgd. Ook in deze tijd moet de balans tussen veiligheid en gastvrijheid gewaarborgd blijven. Bezoekers moeten zich veilig en welkom voelen, hostmanship gaat hier een grotere rol in spelen. In de wetenschap dat er ook veel onzichtbare evenementen beveiliging aanwezig is.

TIP 5: verwachtingsmanagement
Wees als organisator helder over verwachtingen en maatregelen tegenover organisatie, toeleveranciers en veiligheidsoverheden.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.