The Gas Fest 2017 Amsterdam wint Finse EventoAwards. Wat leren wij?

13-04-2018 - EVENEMENTEN AWARD - EventBranche.nl werd dit jaar uitgenodigd om deel uit te maken van de internationale jury van de Finse EventoAwards. In Messukeskus Helsinki was twee dagen lang een beurs en kennisvloer dat uiteindelijk uitmondde in een awardshow. In een prachtige industriele locatie, Tapathumakeskus Telakka, werd in een soort club de Grand Prix Award uitgereikt aan The Gas Fest 2017.

Wat leren we van de winnaar?

De grote winnaar werd dus The Gas Fest 2017. En wat schetste onze verbazing dat evenement, waarbij het Finse Wartsila de kar trok om alle industrieleiders, CEO's, Managing directors en andere leiders uit de gasindustrie naar één evenement te krijgen. Samen met het Finse bureau Woltti Group werd gekozen voor een concept waarbij niet de standaard topkeynotes werden ingevlogen, maar de actie, het communiceren, het nadenken en uitwerken werd letterlijk bij de gasten neergelegd. Het event slaagder erin om 55 van de meest toonaangevende gasbedrijven uit 20 verschillende landen naar de Westergasfabriek in Amsterdam.

Daarbij was het eventdesign ontworpen om echt stappen te kunnen zetten richting de toekomst, die manier van organiseren levert na afloop een overzichtelijke route map. Dit gebeurde er op het evenement:

Wat leren we:

1. Heb het lef om van de standaard af te stappen. Wat was het makkelijk geweest om gewoon weer een paar top keynotes te boeken...Door de actie bij de CEO's neer te leggen ontstond er echt iets.

2. Hoe je al die CEO's naar een evenement krijgt. Start met je opdrachtgever en zijn/haar directe vrienden in de branche en nodig met die ambassadeurs 1 voor 1 alle collega CEO"s uit. 

3. Workshopvormen en de actie bij de gast neer leggen behoeft perfecte begeleiding. Woltti Group vloog letterlijk de beste workshopleiders ter wereld naar het evenement, een deel van het succes.
 

De beursvloer

Rondom de awardshow was een twee daagse beurs in combinatie met een kennisprogramma. Daar spraken onder meer Timo Kiuru (The Next Event spreker) en ook Sjoerd Weikamp (EventBranche.nl). Midden op de beursvloer waren de plenaire sessies en die zaten verrassend genoeg helemaal vol met 250 mensen. 

Wat leren we:

1. De beursvloer had een route. Vanaf de ingang moest je letterlijk langs alle stand om weer bij de uitgang te komen. Onderweg kwam je langs de plenaire setting een catering plein en nog een break-out met sessies. Werkte prima, de Finnen liepen netjes langs alle standhouders.

2. In dit concept behoeft het, net als bij alle andere vormen van beurzen, actief standpersoneel. Krul voor de Fin. Die knoopt soms met 5 tegelijk op 1 stand een gesprekje aan met iedere passant.

3. Finnen kijken enorm op tegen het niveau in de Nederlandse markt. Ze zijn ontzettend enthousiast over Nederlandse partijen, al zien ze ook mogelijkheden en wij spraken op die dag alleen al met 3 bedrijven die een stap naar Nederland willen zetten.

 

Learn from the best

Net als bij Best Event Awards World en de Gouden Giraffe had Evento Awards dit jaar ook een live pitchtraject, waarbij de genomineerden zichzelf pitchten voor de internationale jury.

Wat leren we van de Evento Awards

1. Het niveau was zeer, zeer, wisselend. Van een beurscategorie waar alleen een non-profit organisatie opviel door het beursconcept om te gooien in een soort kennisbeurs met sprekers, was het heel matig. Toch waren er 5 evenementen verdeeld over de 5 categorieen die wel degelijk awardwaardig waren. 

2. Liefst 3 van de genomineerden hadden een kraakhelder sociaaldoel. De mooiste was een concept waarbij dankzij oma's maaltijd door heel Finland eenzame mensen lekker te eten kregen van oma's uit de buurt, met een leuk gesprek en prachtige beelden tot gevolg. Doing good is the new cool.

3. Het kan: live jury pitches midden op de beursvloer...

 

De awardshow zelf


Het was een bijzondere setting: statafels met hoge krukken en een soort clubgevoel. Wat leren we van de EventoAwards?

1. Staand, in een clubsetting werkt deels: er ontstaat een heerlijke netwerk, avondje uit sfeer, maar de aandacht voor het podium was matig.

2. Durf. Wat de Finnen durven, of eigenlijk Evento: artiesten met een randje. De avond werd geopend door een opkomende rapper, BAM. En ook lopende de avond kwam er een deel van een rockband en was er een anoniem figuur dat al maanden de branche op de kop zet, als spreker.

3. Hoe iedereen genoeg te eten krijgt? Een hele lange uitgifte bank met 3 gerechten: vegetarisch, pizza en een aardappelpannenkoek met vis en groente. Daar zet je er continu 100 van klaar en done. Die gerechten waren overigens van topkwaliteit (Palace Helsinki) maar werden wel lauw in de loop van de avond.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Nationaal Militair Museum

  Het Nationaal Militair Museum is de evenementenlocatie met allure
 2. RAI Amsterdam. De ideale plek voor uw evenement

  Een evenement, vergadering of congres bij RAI Amsterdam is nog leuker met een bezoek aan de stad Amsterdam. Amsterdam...
 3. Intertent

  Intertent is een topspeler op het gebied van verhuur van tijdelijke accommodaties voor de meest uiteenlopende...
 4. Amstel Boathouse

  Nieuwe eventlocatie aan de oever van de Amstel
 5. Paviljoen de Witte

  De zee. De zilte lucht. Een zomerse bries. Wapperend witte vitrage voor de hoge, openslaande deuren naar het riante...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners