Sybren+Ophof+stopt+als+directeur+bij+evenementenlocatie+DeFabrique+Utrecht
Nieuws

Sybren Ophof stopt als directeur bij evenementenlocatie DeFabrique Utrecht

EVENEMENTENLOCATIE DEFABRIQUE - Opvallend nieuws uit locatieland: Sybren Ophof, jarenlang hét gezicht van één van de meest succesvolle evenementenlocaties van Nederland stopt. Na bijna 20 jaar van net afgestudeerde tot commercieel directeur verlaat Ophof DeFabrique. 'Mijn taak zit erop, de bedrijven zijn allemaal succesvol.'

Ophof kondigde zijn vertrek zelf aan op zijn LinkedIn-pagina: 'Einde van een mooi tijdperk In 2000 kwam ik, net afgestudeerd, als freelancer bij DeFabrique terecht. Er was een grand café en een indoor kartcircuit, dat was het. Net liep ik een ronde door de bedrijven; er is heel veel gebeurd. Bijna 4 hectare evenementenlocatie ontwikkeld waar jaarlijks honderden evenementen plaatsvinden, De Utrechtse Stadsvrijheid geopend en de Kartfabrique is uitgebouwd. Ik had een trots gevoel toen ik rond liep en het voelde ook dat het zo goed was.'

Mijn taak zit erop, de bedrijven zijn allemaal succesvol. Ik ga mijn vleugels uitslaan en binnen de organisatie bouw ik het de komende weken af.

'Wat ga ik doen? Er zijn verschillende mogelijkheden; een leisure concept of een evenementenlocatie starten, interim projecten, een bedrijfsovername, cateringconcepten opzetten, locatiedirecteur worden bij een locatie waar nog veel werk te doen is. De mix van creatief, commercieel en organisatorisch past mij het best. De komende maanden ga ik dit verder uitwerken. Het voelt alsof je weet dat je op vakantie gaat maar nog niet hebt geboekt, je kan overal heen. Sommige mensen krijgen daar stress van. Voor mij voelt het als een vrijheid. Bedankt voor alle mooie samenwerkingen!'


Ode aan Sybren Ophof

Voor mij persoonlijk is Sybren Ophof een hele bijzondere rode draad in mijn jaren als redacteur in de branche van experience marketing en live communicatie. Mijn allereerste evenement dat ik ooit bezocht, als redacteur van Feestelijk Zakendoen (FZ), was in de Copraloods.

Samen met Sybren tuigden we 10 jaar geleden het FZ MVO Congres op. Het werd de aftrap van een periode waarin heel veel locaties de voetsporen van DeFabrique volgden op het gebied van verantwoorder en duurzamer ondernemen. Toen we veel te vroeg vol op video gingen zitten, was Sybren de eerste die meeging. Hij deelde tips voor evenementen in industriele locaties, onder meer over klimaatbeheersing:

Steeds weer vonden we elkaar: communicatiepakketten, events op locatie bekijken, eigen water, maar ook weer een keerpunt: de vernieuwde EventBranche Borrel kreeg in DeFabrique echt vorm met onder meer Joseph Oubelkas als indrukwekkende spreker en een totaal andere locatiepresentatie. Daarbij was DeFabrique en als contactpersoon Sybren altijd een echte cocreator. Het hoogtepunt volgde in het traject rondom de Gouden Giraffe 2017 en 2018. Daarbij hebben we zo ongelooflijk prettig samengewerkt en samen met XSAGA, Bijman en vele  anderen een European Best Event Award binnengehaald.

Het meedenken en samen creeren met oog voor detail en gastvrijheid was daarbij het DNA van Sybren en DeFarbique. Onze laatste samenwerking was bij de nieuwe invulling van Learn From The Best (onderdeel Gouden Giraffe Event Awards) in evenementenlocatie DUS. Ook nu durfde Sybren weer mee te pionieren.

In niets mag dit lijken op een afscheids-ode, maar namens het team van EventBranche.nl, namens de eventbranche: wat heb je een ongelooflijk krachtige, eigen en perfecte evenementenlocatie neergezet met jouw team, jouw meer dan prettige manier van samenwerken en jouw openheid. Het was een genot en we gaan ook weer van je genieten als je de knoop door hebt gehakt en een nieuwe invulling hebt gegeven aan een bijzonder ondernemend talent!

Vriendelijke groet en grote dank, Sjoerd en het team van EventBranche.nl

 

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.