Sybren Ophof nieuwe algemeen directeur TeKa Groep

17-01-2020 - TEKA GROEP - Een opvallend bericht in de wereld van evenementenlocaties: Sybren Ophof lange tijd het gezicht van DeFabrique is per januari 2020 de nieuwe algemeen directeur van de TeKa Groep. Tot die groep horen bekende evenementenlocaties als Amsterdome, De Rijtuigenloods en de Midden Nederland Hallen. 'TeKa Groep is een beetje de Champions League van onze branche.'

In de Champions League spelen altijd meerdere 'teams', een aantal daarvan krijgt Sybren Ophof nu dus onder zijn hoede als alg.directeur bij de TeKa Groep, maar daar begaf hij zich ook al bij DeFabrique en DUS. Waar hij jarenlang commericeel verantwoordelijk was. 'Dat klopt. Ik heb twintig jaar bij De Fabrique gewerkt. Ik ben daar begonnen als freelancer en was de laatste jaren commercieel directeur. Ik heb daar een geweldige tijd gehad, maar mijn taak daar zat erop. Het was tijd om mijn vleugels uit te slaan. Daarom heb ik deze zomer mijn afscheid aangekondigd.'  

En toen stond de TeKa Groep de volgende dag op je voicemail?
Ha, nou zo snel ging het ook weer niet. Dat duurde toch een paar dagen. Ik had mezelf een paar maanden gegund om niet te werken en uit te zoeken wat mijn volgende stap zou worden. Maar dit klonk als een veelbelovend bakje koffie…

Wat wist je van de TeKa Groep?
Ik ken de TeKa Groep natuurlijk al jaren uit de branche en werkte al met Timo Kruft samen binnen de Dutch Venue Association (DVA). Je kon de afgelopen jaren ook niet echt om ze heen hè, met het tempo waarin er nieuwe locaties bijkwamen.

Je had ongetwijfeld meer opties: waarom zei je ja tegen de TeKa Groep?
Omdat de TeKa Groep één van de grootste spelers is in de evenementenbranche. Het is een beetje de Champions League in ons vakgebied, die uitdaging sprak me enorm aan. Ook omdat ik denk dat ik een goede bijdrage kan leveren aan de fase waarin het bedrijf zich nu bevindt.

Leg even uit: wat wordt jouw rol straks en wat gaat Timo Kruft eigenlijk doen?
Ik ga me richten op de operationele aansturing van het bedrijf en de exploitatie van de ruim twintig locaties. Timo blijft gewoon betrokken bij de TeKa Groep, maar gaat zich focussen op de ontwikkeling van nieuwe venues. Ook krijgt hij door deze stap meer ruimte voor innovatieve projecten op het gebied van food, duurzaamheid en circulariteit.

Voor medewerkers en klanten die je nog niet kennen: wat is typisch Sybren?
Nou, in ieder geval dat ik elk uur 300 nieuwe ideeën heb. Dat creatieve is iets wat echt in mijn dna zit. Verder ben ik een groot voorstander van eerlijkheid en transparantie. Als je iets niet weet: zeg het. Als er iets mis is gegaan: benoem het en vertel hoe je het wilt oplossen. Daar hou ik van.

Wat zie je als je grootste uitdaging voor de komende jaren?
In de afgelopen jaren is het aantal locaties van de TeKa Groep in recordtempo toegenomen. De volgende stap die ik wil zetten, is dat we gaan uitblinken in flexibiliteit, creativiteit, gastvrijheid en focus op de klant. Ik zeg niet dat dat niet goed gaat nu, maar ik denk dat we dat naar een volgend niveau kunnen tillen. Ik wil altijd een 9 scoren, klanten echt in de watten leggen.

Je hebt inmiddels de eerste kennismaking achter de rug: wat viel je op?
Dat alle locaties er echt fantastisch uitzien. Bij elke deur die open ging verbaasde ik me er weer over dat alles echt tot in de puntjes af is. Verder ben ik aangenaam verrast door de medewerkers die hier werken. Er staat een sterk en goed opgeleid team, met mensen die misschien nog wel iets zelfbewuster en trotser mogen zijn op wat ze samen hebben bereikt!

Pak eens even de glazen bol erbij: waar wil je over vijf jaar staan?
Ik wil dat we over vijf jaar een ijzersterk merk zijn. Dat klanten zo bekend zijn met onze waarden en kwaliteiten dat ze blind één van onze locaties boeken. Verder sluit ik niet uit dat er nog nieuwe locaties bijkomen en zetten we binnenkort een mooie stap om het klanten nog makkelijker te maken om de perfecte locatie voor hun evenement te vinden. Wat dat is verklap ik nog niet, maar houd ons in de gaten!

1 Reacties

Hartstikke goed dat Sybren deze functie heeft gekregen en Sybren natuurlijk veel succes .
Jan Engelen
Eventmanagement Zuyd Hogeschool
Jan Engelen @ 17-01-2020 23:52 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Flint Theater Evenementen en Congressen

  Flint is de ideale locatie voor een succesvol evenement in theatrale stijl. Groot of klein, met meerdere zalen of...
 2. Losberger De Boer

  De Boer levert tijdelijke turnkey accommodaties voor evenementen en bedrijfstoepassingen op elke mogelijke locatie.
 3. Pathé Business

  Iedereen kent Pathé als de grootste bioscoopketen van Nederland. Maar Pathé is bij organisaties ook steeds bekender...
 4. Evolution Dome Benelux

  AiRAUN INFLATABLES is de toonaangevende leverancier van opblaasbare structuren voor uw Bedrijfs Event,...
 5. Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist is centraal gelegen op een bosrijk eigen landgoed van 45 hectare....

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners