Steunpakket+van+1%2C3+miljard+voor+bedrijfsleven
Nieuws

Steunpakket van 1,3 miljard voor bedrijfsleven

Bedrijven, die worden getroffen door de nieuwe coronamaatregelen, kunnen toch steun krijgen van de overheid. Het Ministerie van Economische Zaken maakte dinsdag bekend dat er een pot met 1,3 miljard euro beschikbaar wordt gesteld.

Bedrijven kunnen opnieuw aanspraak maken op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Ondernemingen die te maken hebben met een omzetdaling van tenminste 30 procent en ook voldoen aan de overige voorwaarden kunnen gebruik maken van de regeling.

Eventbranche

Voor evenementen die de overheid verbiedt in verband met corona loopt tot en met 31 december 2021 de Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19 (TRSEC). De nieuwe coronamaatregelen zorgen voor grote onzekerheid voor deze sector, die vaak te maken heeft met lange aanloop- en investeringstermijnen. Omdat het evenementverbod vrijwel onmiddellijk is ingegaan, wordt het subsidiepercentage verhoogd naar 100 procent, zoals ook in de zomerperiode gebeurde. Het kabinet reserveert hier € 10 miljoen extra voor.

Aanvullende regeling

De Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE) – die geldt voor evenementen die buiten de TRSEC vallen – wordt gedurende 2021 uitgebreid, zolang er een verbod op evenementen geldt. Ook de ATE kent een 100 procent vergoeding van de kosten. Hier reserveert het kabinet € 5 miljoen extra voor. Deze regeling wordt nog uitgewerkt.

De cultuursector wordt ondersteund met in totaal 16,5 miljoen euro.  Sportclubs voor amateurs mogen rekenen op 5 miljoen euro, terwijl professionele clubs kunnen putten uit een pot van 36 miljoen euro. 

NOW-regeling

De NOW-regeling blijft in de kast. Het is volgens het kabinet een te algemene regeling, waardoor bedrijven steun kunnen krijgen die te maken hebben met een omzetdaling, die los staat van de genomen maatregelen. Bovendien zou deze regeling niet passen bij de korte periode waarvoor de nieuwe maatregelen zijn afgekondigd. 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.