‘Steunpakket 3 voor eventbranche: langere looptijd, met TVL, Tozo en NOW’

26-08-2020 - EVENEMENTEN EN CORONA - Tot nu toe lijkt er een patroon te zitten in de communicatie rondom de maatregelen en noodpakketten: de juiste informatie lekt steevast uit naar de landelijke media. Als dat nu ook weer zo is, dan gaat het derde hulppakket van de overheid er aan komen. Voor een langere termijn en alleen voor de zwaarst getroffen sectoren waaronder de EventBranche. NOS.nl kwam een dag later met updates. (deze vind je onderaan het artikel)

Zowel de Telegraaf, het AD als de NOS gebruiken bronnen in Den Haag, om tot de volgende conclusies te komen:

 

- Het nieuwe pakket moet op 1 oktober ingaan

- Het derde pakket heeft een langere looptijd, waarschijnlijk 6 tot 9 maanden

De Telegraaf schrijft over welke bedrijven in aanmerking komen:

'Nu krijgen alle bedrijven die 20 procent of meer omzet zijn kwijtgeraakt door de coronacrisis financiële steun voor doorbetaling van het loon. Het kabinet wil die grens verhogen, mogelijk naar 30 procent. Daarbij zal dan niet langer maximaal 90 procent van de salarissen worden vergoed maar 70 of 80 procent.'

AD.nl vult daarbij nog aan:

'Tegelijkertijd zet het kabinet stappen om zowel de hoogte van de vergoedingen als de doelgroep te beperken. Op die manier krijgen vooral bedrijven steun die echt nog niet zonder overheidssteun kunnen, zoals in de horeca, evenementenbranche en cultuursector.'

- NOW regeling voor bedrijven met 30 procent of meer omzetverlies, was 20 procent. UPDATE: laatste geluid: blijft vanaf 20 procent omzetverlies!

- De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) blijft overeind voor zzp’ers en andere zelfstandigen die door de coronacrisis minder verdienen dan bijstandsniveau.

- Ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) blijft bestaan voor bedrijven die te weinig omzet draaien om hun vaste lasten te kunnen betalen. AD.nl voegt daar aan toe dat er meer gedaan zal worden om fraude tegen te gaan.

De uitgelekte informatie komt overeen met het geluid van MKB voorzitter Jacco Vonhof, die had het op het Malieveld tijdens de geslaagde protestactie #coderood over 6-9 mnd extra steun na NOW 2.

UPDATES

Update via NOS.nl: 'Er zijn ook afspraken gemaakt over het deel van het salaris dat de overheid betaalt aan werknemers van bedrijven die van de NOW gebruikmaken. Dat blijft 90 procent, met dien verstande dat werkgevers 10 procent moeten besteden aan scholing. Eerder waren er plannen om het percentage van 90 in stappen te verlagen.'

Update via NOS.nl: 'Bedrijven die in zwaar weer zitten door de coronacrisis kunnen de eerste tijd nog een beroep blijven doen op de loonsteunregeling van het kabinet als ze een omzetverlies van 20 procent hebben geleden. Er waren plannen om dat percentage te verhogen, maar het kabinet heeft met werkgevers en werknemers afgesproken dat het percentage voorlopig toch niet wordt veranderd.

Bron: Foto: Nico Alsemgeest

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners