Startup GUTS maakt doorverkoop eventtickets onmogelijk

27-10-2017 - DEELNAMEREGISTRATIE - Ondanks het recent stranden van de wet die de doorverkoop van festival-, event- en andere toegangskaarten had moeten voorkomen, staat de markt van eventticketing en deelnameregistratie niet stil. Sterker nog de oplossing lijkt uit de markt zelf te komen: de Nederlandse startup GUTS elimineert fraude en woekerprijzen door gebruik van de blockchain technologie.

Dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel Doorverkoop toegangskaarten geen doorgang liet vinden, speelt startup GUTS zelfs in de kaart om hun missie te verwezenlijken. De Nederlandse startup GUTS elimineert fraude en woekerprijzen bij de doorverkoop van tickets. Met blockchain technologie blijft de authenticiteit van iedere toegangskaart gegarandeerd. Daardoor wordt het onmogelijk om de kaart tegen een woekerprijs door te verkopen. Het kan bijna geen toeval zijn, maar ongeveer gelijktijdig met het stranden van de wet, lanceerde CUTS haar eigen cryptovaluta GET. In enkele uren tijd werd ruim 2 miljoen euro opgehaald. En de ambitie is groot: eind november moet er 15 miljoen euro binnen zijn om zwarthandel en fraude met toegangskaarten een halt toe te roepen.

 

Maarten Bloemers, CEO van GUTS: 'De wet zoals die is ingediend bij de Eerste kamer was een papieren tijger geworden die weinig effect zou hebben gehad', schat Bloemers in. 'Het onderstreept dat de oplossing voor dit wereldwijde probleem niet door wetgeving gerealiseerd gaat worden, wij geloven er heilig in dat onze techniek wél de oplossing biedt die zoveel mensen willen.'

De lancering van de eigen cryptomunt van GUTS, de Guaranteed Entrance Token of GET, is het jongste wapenfeit van GUTS. 'De GET zorgt ervoor dat iedereen makkelijk kaarten kan kopen zonder verstand te hebben van de onderliggende techniek. Een kaartje kopen of verkopen is zeer eenvoudig. Initial Coin Offerings zijn er in vele soorten en maten, wij willen een voorbeeld stellen. Cryptovaluta en blockchain hebben een gigantische potentie, maar zijn nog niet bekend bij het grote publiek. Dat willen wij veranderen door compleet transparant te zijn.' Dat is ook de reden dat het geld dat wordt opgehaald met de eigen cryptomunt wordt ondergebracht in een stichting zodat het geld niet verkeerd besteed wordt, aldus Bloemers. 

Buma Meets Tech Award
GUTS heeft in korte tijd een indrukwekkende staat van dienst, zo wist de startup de Buma Meets Tech award in de wacht te slepen, is het een strategisch partnerschap met Hekwerk Theaterproducties aangegaan en heeft Watse de Jong (manager van Martin Garrix) zijn naam aan het project verbonden. Maarten is verheugd met de progressie. 'Nu ons product gelanceerd is en we een aantal pilots met Jochem Myjer succesvol hebben volbracht, staat niets ons meer in de weg om de wereldwijde ticketing markt eerlijk en transparant te maken.' 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. aanmelder.nl

  Eenvoudig evenementen organiseren doe je met aanmelder.nl
 2. deRegistratiebalie

  Van uitnodiging en registratie-website tot en met de evaluatie, wij maken uw evenement beheersbaar en meetbaar.
 3. EventAssist

  EventAssist verzorgt het complete uitnodigings- en registratietraject voor evenementen. Samen met jou creëren wij de...
 4. PRG Production Resource Group

  Production Resource Group (PRG) is de toonaangevende internationale leverancier...
 5. Univate

  audiovisueel, innovatie, spectaculair, corporate events, communicatie...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners