Spectaculair kunstwerk tijdens publieksevent in Amsterdam: 300 drones verlichten het IJ

10-08-2018 - PUBLIEKSEVENEMENT #VIDEOVRIJDAG - Op 10, 11 en 12 augustus vindt er boven het IJ in Asterdam een kunstvoorstelling plaats. Voor deze voorstelling genaamd Franchise Freedom, gemaakt door kunstenaarsduo Studio Drift, stijgen dit weekend maar liefst 300 drones op. Harmonieus vliegen deze drones in een zwerm boven het IJ. Wat kun je verwachten en wat is bijzonder aan deze voorstelling?

Het IJ in Amsterdam is een plek waar normaal gesproken geen drones mogen vliegen zo dicht bij Schiphol. Voor deze kunstvoorstelling maakte burgemeester van Amsterdam Femke Halsema een uitzondering. Met dit kunstwerk wil Studio Drift een ode brengen aan de versmelting van technologie en natuur. Maar liefst 10 (!) jaar hebben zij het vlieggedrag van drones getest. Want hoe laat je deze synchroom vliegen? Aan de Volkskrant laat het duo weten dat de drones zich aan strenge regels houden. Ze vliegen altijd op twee meter afstand van elkaar en ze vliegen maximaal drie meter per seconde. Dit resulteert in een vloeiende beweging van de driehonderd schijnbaar vrij vliegende drones. 


Wat kun je verwachten? 
Vorig jaar in Miami was de voorstelling al te zien: 20 tot 100 mter boven de grond lijkt een zwerm spreeuwen te bewegen. Waar moet je zijn?
Franchise Freedom is op 10, 11 en 12 augustus te zien boven het IJ in Amsterdam. Het wordt aangeraden om te kijken vanaf het terras van restaurant Pllek of vanaf de Haparandadam in de Houthaven. Franchise Freedom is te zien naar aanleiding van de expositie Coded Nature, een overzichtstentoonstelling van Studio Drift die nog tot 26 augustus te zien is in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Nu nog duimen of het weer mee werkt om deze magische voorstelling mogelijk te maken. Het mag namelijk niet regenen en niet te hard waaien, dan zullen de drones niet opstijgen. Houdt hiervoor de berichtgeving op de Facebookpagina van Studio Drift in de gaten. 

Fotocredits: 
Facebook Studio Drift 
 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. AVEQ

  AVEQ Congress Support is een uniek samenwerkingsverband van specialismen die binnen de AVEQ groep aanwezig zijn.
 2. Fabulous Rental

  Fabulous Rental is uw complete audiovisuele partner voor al uw events.
 3. PRG Production Resource Group

  Production Resource Group (PRG) is de toonaangevende internationale leverancier voor evenementen.
 4. Univate

  audiovisueel, innovatie, spectaculair, corporate events, communicatie projecten, partner, totaal belevenissen
 5. Faber Audiovisuals

  Faber Audiovisuals is een snel groeiend, toonaangevend bedrijf op de Europese verhuurmarkt van LED-schermen en in de...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners