Songfestival+komt+alsnog+met+televisie+evenement
Nieuws

Songfestival komt alsnog met televisie evenement

Eurovision: Europe Shine A Light brengt het publiek op 16 mei alsnog samen. Na de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020 zijn onder meer de EBU en haar Nederlandse leden NPO, NOS en AVROTROS om tafel gegaan voor een alternatief. En die is er nu: 'Eurovision: Europe Shine A Light', die op televisie wordt uitgezonden in plaats van de grote finale op zaterdag 16 mei om 21:00 uur.

Eurovision: Europe Shine A Light zal alle 41 nummers eren, in een niet-competitieve vorm, en biedt tal van verrassingen voor fans en kijkers thuis. De show wordt gepresenteerd door de Nederlandse Eurovisie-presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovisie 1998 en 2007) en Jan Smit.

De show is ook bedoeld om de artiesten van 2020, vanuit hun locaties in heel Europa, letterlijk samen te brengen in een gezamenlijke uitvoering van een eerdere Eurovisie-hit, met een tekst die past bij de huidige situatie waarin we ons bevinden, kondigt het Eurovision-team op hun website aan. De show kent ook een live uitzending via YouTube, die gepresenteerd wordt door Nikkie Tutorials.
 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.