Sneak preview: SCALA! Een theater van 17.000 m2, Jaarbeurs en partners maken het waar

25-09-2020 - EVENEMENTENLOCATIE: In een 'normale' wereld was dit nooit mogelijk geweest: een theater verspreid over 17.000 m2. EventBranche.nl was aanwezig bij het officiële persmoment van het theater dat vrijdag 25 september de deuren voor het publiek opent. Het indrukwekkende SCALA Theater in Jaarbeurs Utrecht.

De opzet van SCALA is ruim, heel erg ruim. Onder de verlichte bogen door loop je richting het theater. Het gevoel van 'hier gaat iets gebeuren', een gevoel wat wij met zijn allen gemist hebben de afgelopen tijd. Bij binnenkomst loop je via fraai gedecoreerde ontvangstruimtes door naar het theater. Om te zorgen dat bezoekers gefaseerd het theater kunnen binnenlopen worden zij allen in een eigen ontvangstruimte ontvangen. Van een ontvangstruimte in Havana-stijl tot een stijlvol ingericht marktplein in  Marrakech. Mede mogelijk gemaakt door eventdecorateur Fraai.  Om te zorgen dat dit gestroomlijnd verloopt worden de bezoekers vooraf duidelijk geinstrueerd. In welke ontvangstruimte zijn zij welkom en via welke route komen zij daar. 
Stefan Stolk, theaterman in hart en nieren en managing director van Senf Theaterpartners, hielp vanaf de tekentafel mee om van SCALA realiteit te maken. Trots vertelt hij over het ontstaan van het concept. Waar zij een aantal maanden geleden de deuren sloten, keken zij ook snel verder. Wat is er wel mogelijk? Waar de Jaarbeurs hallen normaliter gevuld zijn met grootschalige congressen en beurzen ontstond er nu de mogelijkheid om samen met partners een theater in de hallen te laten herrijzen. Het theaterprogramma is de komende weken en maanden gevuld met comedy, concerten en meer. Op vrijdag 25 september trappen ze groots af met een avondvullende show met André Hazes. 
Het theater doet, ondanks de ruime opzet, toch intiem aan. Peter van der Veer, Commercieel directeur van de Jaarbeurs) licht toe dat de opzet van het theater deels geinspireerd is op het Colosseum in Rome en het gelijknamige Scala in Milaan. Een opzet waarbij het publiek het gevoel krijgt toch dicht bij het podium te zitten. Zo bestaat het SCALA Theater in de Jaarbeurs uit drie verdiepingen met 129 loges, met aparte trapopgangen en wandelpaden.  Doordat de bezoeker van binnenkomst tot vertrek volledig begeleid wordt durven ze vanuit de Jaarbeurs te garanderen dat een bezoek aan het theater veilig zal verlopen. 

Om in deze tijden ene vernieuwend concept neer te zetten en de nek uit te steken is een pluim waard. EventBranche.nl feliciteert Jaarbeurs Utrecht en partners IINIIFraai ProjectenCoreworks en Mertens AVR met de realisatie van dit staaltje vakmanschap. Daarnaast is de goed gevulde agenda een kijkje waard.
 

EventBranche.nl ging in gesprek met Rob de Otter over het ontstaan van SCALA:


 
0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners