Simultaan+evenement+in+Nederland+en+Engeland+rondom+opening+BritNed
Nieuws

Simultaan evenement in Nederland en Engeland rondom opening BritNed

De onderzeese 1000 megawatt elektriciteitskabel tussen Engeland en Nederland, genaamd BritNed, is onlangs officieel geopend met een simultaan evenement in Nederland en Engeland. Mood Concepts bedacht het concept en profiteerde van haar netwerk van goede toeleveranciers.

BritNed is een joint venture van TenneT TSO B.V. (Nederland) en National Grid (Groot-Brittannie) en deze verbindt voor de eerste keer de elektriciteitsnetten van Groot-Brittannië en het Europese continent. Het prestigieuze openingsevenement vond plaats op het terrein van de converterstations op de Maasvlakte in Nederland en Grain in Engeland, en had als thema ‘Powering Europe’s Future’ meegekregen. Gedurende de officiële openingsceremonie stonden beide locaties via een satelliet met elkaar in verbinding om het programma identiek te laten verlopen en het grensoverschrijdende belang van het evenement te benadrukken.

Evenementenbureau Concept
Volgens de organisator van het evenement, Mood Concepts, was het een uitdagende klus. Directeur Corine Berkel: 'Het moest een evenement van hoogstaande klasse en met internationale allure zijn. Het is erg prettig om voor een klus met een dergelijke hoge moeilijkheidsgraad te werken met professionele partners als De Boer, Oseven, Party Rent Group en Koolhaas Concepts leverancier bloemen arrangement). Dankzij onze zorgvuldig opgebouwde partnerships werkte alles als een geoliede machine en dat merkt uiteindelijk de klant en haar gasten. Deze combinatie weet inmiddels hoe daar mee om te gaan en dat stelt ons ook in staat om in de toekomst goede performances neer te zetten, bijvoorbeeld rondom de Olympische Spelen London 2012.'

Tijdelijke accommodatie
De Boer, leverancier van tijdelijke accommodaties, bouwde aan beide zijden diverse ruimtes die onder andere dienst deden als trendy lounge en theater. 'Als ISO 9001 en 14001 gecertificeerde organisatie zijn we zeer goed in staat om dit soort veeleisende projecten tot een goed einde te brengen. In samenwerking met ons kantoor in Engeland konden wij tijdens de bouw ook voldoen aan specifieke Health & Safety eisen die werken op een hoogspanningsconverterstation met zich meebrengt', aldus Marc van Raaij, Commercieel Directeur van De Boer Nederland.

Partycatering
Erwin Verschoor, Algemeen Directeur Oseven: 'Voor deze gelegenheid hebben wij een food & drinkassortiment samengesteld uit de Britse en Nederlandse keuken. Voor ons lag de uitdaging om alles exact op hetzelfde moment op dezelfde wijze te presenteren op twee verschillende locaties, en dan ook nog volgens de hoge standaard waar wij voor staan.'

Evenementen decoratie
'Voor de Party Rent Group was dit niet de eerste opdracht in Groot-Brittannië. Mood Concepts werkt graag met ons vanwege de hoogstaande kwaliteit van ons design meubilair en dat paste uitstekend in het plaatje van deze opdracht', aldus Martin Stemerdink, Commercieel Directeur van Party Rent Group.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.