Showbird%3A+online+boek%2D+en+zoekmachine+voor+entertainment+op+evenementen
Nieuws

Showbird: online boek- en zoekmachine voor entertainment op evenementen

ENTERTAINMENT ENTERTAINMENTBUREAU - Direct, zonder tussenkomst van boekingsbureaus een artiest, band, spreker of andere live-act boeken en betalen. Dat is voortaan mogelijk via het nieuwe online boekingsplatform ShowBird, een online zoekmachine waarmee direct het entertainment voor een event geboekt kan worden.

Hoewel het platform pas vandaag officieel wordt gelanceerd, hebben zich al 1200 entertainers bij ShowBird aangesloten. Twee jaar lang is Showbird bezig geweest om met managers en management van de diverse entertainers om tafel te gaan om tot de huidige 'boekmachine' voor entertainment op evenementen te komen.

Van bekende artiesten als Jan Smit, Brace, Charly Luske, Nick & Simon en George Baker tot presentatoren als Richard Lamb en Bas Muijs. Van goochelacts als Magic Unlimited van de kinderen Kazàn tot sprekers als Glenn Helder. Maar ook DJ’s, comedians, zang- en dansgroepen, look-a-likes, modellen en zelfs foodtrucks. In totaal zijn meer dan 45 verschillende soorten entertainment direct te boeken via het platform.

'Eind aan wirwar van tussenpersonen'
Met ShowBird wil CEO en oprichter Hassan Tagi een eind maken aan de wirwar van bureaus en tussenpersonen, zodat het boeken van acts een stuk eenvoudiger wordt. 'We willen artiesten en opdrachtgevers die hen boeken een-op-een bij elkaar brengen. Het is echt zoek en boek,” legt Tagi uit. ,,Daarmee is ShowBird een gamechanger in de sprekers- en artiestenwereld. Nu gaat 80 procent van de boekingen nog via allerlei tussenbureaus en zijn met name de wat minder bekende artiesten vaak moeilijk te vinden en dus te boeken. Daarom zijn ze zo blij met ons en doen ze massaal mee.' 
Het online platform is volgens Tagi opgezet naar het voorbeeld van Airbnb. Het totale aanbod aan artiesten en entertainers is, inclusief prijs en beschikbaarheid, in één oogopslag te zien en te boeken. Alle betalingen en administratie worden via ShowBird afgehandeld en wie een artiest heeft geboekt kan daarna een review geven door één tot vijf sterren toe te kennen, net zoals in de reisbranche. ,,Net als de reisbranche door Airbnb is gegroeid, kan de entertainmentbranche hard groeien door dit initiatief. Sprekers, artiesten en andere performers kunnen zichzelf via ShowBird direct aan een breed publiek voorstellen. Talenten kunnen door ons platform makkelijker gevonden en geboekt worden, zodat ze meer kansen krijgen,” aldus Tagi.

In principe kan iedereen via ShowBird acts en artiesten boeken. Het platform is geschikt voor professionele en niet-professionele boekers en organisatoren van diverse events, ook bedrijfsevenementen, examenfeesten en huwelijken. Volgens de oprichter maakt het platform de branche transparanter en efficiënter. Bovendien wordt het artiesten makkelijk gemaakt doordat alle administratie, zoals de overeenkomst, de facturatie en de betaling, door het platform automatisch wordt afgehandeld. Als Showbird in Nederland een succes wordt, wil Tagi het platform ook in het buitenland opzetten.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.