Schokkende conclusies op MPI Conferentie

29-03-2010 - 342 MICE-professionals troffen elkaar begin maart in Amsterdam RAI Elicium. MPI Nederland vierde haar 15e verjaardag met een congres vol stof tot nadenken. Maar liefst vijftien sprekers deelden hun kijk op een veranderende wereld. Hun observaties vertaalden zij in concrete ideeën en stof tot nadenken voor de MICE- branche.

Op het moment dat de new media-mannen aan het woord kwamen, ging een schokgolf door de zaal met meetingplanners. Lykle de Vries speelde advocaat van de duivel door te stellen dat fysieke meetings overbodig worden door digitale communicatievormen. ‘Informatie is beschikbaar in overvloed. Alle denkbare kennis wordt ontsloten en toegankelijk vanaf mobiele apparaten in de broekzak. Deelnemers bepalen dus zelf wat relevant is, organisatoren hebben ze niet langer nodig om te bepalen wat ze willen horen’, was zijn boodschap.

Martijn Aslander deed daar nog een schepje bovenop. Hij vroeg zich af wat er voor nodig is om organisatoren in beweging te krijgen. ‘Elke bijeenkomst is een kopie van een ander samenzijn. Waarom zou je als organisator niet de moeite nemen om deelnemers elkaar te laten verrijken? De kans is groot dat een willekeurige deelnemer met zijn netwerk een groot probleem van een andere deelnemer op kan helpen lossen. Dan kom je tot echte relevantie. Bij elkaar komen wordt veel zinvoller indien je samen een uitdaging aangrijpt: bijvoorbeeld een sociaal project oppakken samen.’
 

>> meer op www.nlconference.nl

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
  1. René Pouwelse Advies Regie Productie

    Advies, regie en productie op het gebied van (online) evenementen en audiovisuele ondersteuning

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners