Rotterdam+en+Maastricht+in+eindrace+als+gaststad+voor+Eurovisie+Songfestival+2020
Persberichten

Rotterdam en Maastricht in eindrace als gaststad voor Eurovisie Songfestival 2020

Maastricht en Rotterdam zijn de twee steden die nog in de race zijn om gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020 te worden. Nadat vijf steden hun bidbook aan de projectorganisatie hadden aangeboden, werd deze week bekend dat de selectieprocedure met Maastricht en Rotterdam zal worden voortgezet.

De selectiecommissie werd ondersteund door technische experts en de European Broadcasting Union (EBU). Naar aanleiding hiervan heeft de selectiecommissie geconstateerd dat twee van de vijf steden een inhoudelijk sterker bid hebben ingediend. Beide steden beschikken over een locatie waarin zowel de TV-shows als het volledige event goed kan worden georganiseerd. Daarnaast is er voldoende accommodatie beschikbaar in de stad en de regio, ligt er een goed plan voor de vele side-events en is er bereidheid een substantiële (financiële) bijdrage te leveren om de kosten van locatie (huur, inrichting faciliteiten, beveiliging, etc.) te dragen. Hoewel de drie andere steden Arnhem, ’s-Hertogenbosch en Utrecht op hoofdlijnen voldeden aan de voorwaarden die vooraf zijn gesteld, scoorden zij lager op de zwaarwegende criteria geschiktheid van locatie, beschikbaarheid accommodatie en (financiële) bijdrage.

"We zijn ervan overtuigd dat zowel Maastricht als Rotterdam een fantastische gaststad zou zijn waar we volgend jaar mensen uit heel Nederland én Europa kunnen verwelkomen om het Eurovisie Songfestival met ons te vieren. Het enthousiasme waarmee de afgevallen steden zich hebben ingezet om het Eurovisie Songfestival 2020 naar de stad te halen biedt ook kansen. We spreken de komende maanden graag met de steden over hoe we hen kunnen betrekken bij het evenement in mei volgend jaar. Juist omdat we de wens hebben om heel Nederland het Eurovisie Songfestival mee te laten beleven'', zegt Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival.

De komende week worden er door de projectorganisatie technische werkbezoeken gepland naar zowel Maastricht als Rotterdam om de stad, de voorgestelde locatie en de daarbij horende faciliteiten te bekijken. De organisatie streeft ernaar om de uiteindelijke gaststad in de loop van augustus bekend te maken.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.