Rotterdam+Ahoy+host+als+evenementenlocatie+het+NK+Indoor+Drone+Race
Nieuws

Rotterdam Ahoy host als evenementenlocatie het NK Indoor Drone Race

EVENEMENTENLOCATIE - In het kader van Rotterdam Games Week hebben The Drone Racing Federation (TDRF) en Rotterdam Ahoy de handen in elkaar geslagen en organiseren zij van 18 t/m 20 oktober het NK Indoor Drone Race.

Op basis van de regels van de FAI (Fédération Aéronautique Internationale) strijden telkens vier piloten tegen elkaar op een indoor parcours van ca. 4.500 m2 met obstakels in Ahoy. Deze discipline in de drone sport is één van de meest spectaculaire. Bezoekers aan het esports & gaming festival DreamHack Rotterdam kunnen het NK gratis bezoeken.

In Rotterdam Ahoy strijden drone race piloten drie dagen lang om de titel Nederlands Kampioen Indoor Drone Race. Piloten die mee willen strijden om de titel kunnen zich hiervoor aanmelden bij TDRF via deze link. Onder leiding van een deskundige jury en wedstrijdleiding vinden op 18 en 19 oktober vinden de kwalificaties plaats. De finalisten vliegen 20 oktober de finalewedstrijden.

100 km per uur
Een indoor race vraagt behendigheid en skills van de piloten. Door de compacte omgeving en obstakels in de ruimte vergt het de uiterste concentratie van de piloot om het parcours zonder kleerscheuren af te leggen en een snelle tijd neer te zetten. Er strijden telkens vier piloten tegen elkaar met snelheden van meer dan 100 km per uur. Een clash tussen drones zit in een kleine hoekje waardoor een piloot binnen een flits van een seconde uit de race ligt voor de titel Nederlands Kampioen Indoor Drone Race.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.