Rotterdam Ahoy host als evenementenlocatie het NK Indoor Drone Race

26-08-2019 - EVENEMENTENLOCATIE - In het kader van Rotterdam Games Week hebben The Drone Racing Federation (TDRF) en Rotterdam Ahoy de handen in elkaar geslagen en organiseren zij van 18 t/m 20 oktober het NK Indoor Drone Race.

Op basis van de regels van de FAI (Fédération Aéronautique Internationale) strijden telkens vier piloten tegen elkaar op een indoor parcours van ca. 4.500 m2 met obstakels in Ahoy. Deze discipline in de drone sport is één van de meest spectaculaire. Bezoekers aan het esports & gaming festival DreamHack Rotterdam kunnen het NK gratis bezoeken.

In Rotterdam Ahoy strijden drone race piloten drie dagen lang om de titel Nederlands Kampioen Indoor Drone Race. Piloten die mee willen strijden om de titel kunnen zich hiervoor aanmelden bij TDRF via deze link. Onder leiding van een deskundige jury en wedstrijdleiding vinden op 18 en 19 oktober vinden de kwalificaties plaats. De finalisten vliegen 20 oktober de finalewedstrijden.

100 km per uur
Een indoor race vraagt behendigheid en skills van de piloten. Door de compacte omgeving en obstakels in de ruimte vergt het de uiterste concentratie van de piloot om het parcours zonder kleerscheuren af te leggen en een snelle tijd neer te zetten. Er strijden telkens vier piloten tegen elkaar met snelheden van meer dan 100 km per uur. Een clash tussen drones zit in een kleine hoekje waardoor een piloot binnen een flits van een seconde uit de race ligt voor de titel Nederlands Kampioen Indoor Drone Race.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Wageningen International Congress Centre

  Wageningen International Congress Centre staat mede dankzij de centrale ligging, landelijk bekend als de locatie bij...
 2. Evolution Dome Benelux

  AiRAUN INFLATABLES is de toonaangevende leverancier van opblaasbare structuren voor uw Bedrijfs Event,...
 3. Het Koninklijk Concertgebouw

  Het Koninklijk Concertgebouw is centraal geleden aan het Museumplein in Amsterdam en biedt een prachtige ambiance...
 4. Arma Verhuur

  Arma is een oer Arnhems bedrijf dat al meer dan dertig jaar bestaat.
 5. Dolfinarium

  Jouw evenement in het Dolfinarium

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners