Relatie events in Corona-tijd: AFAS organiseert online escape room voor 2500 relaties

22-05-2020 - EVENEMENTEN EN CORONA - AFAS staat hoog op de ranglijst van merken en bedrijven die met live en experience hun merk, netwerk en community positioneren. Ook AFAS moet roeien met de online riemen die er nu zijn in de wereld van live communicatie en experience marketing. Dat resulteerde voor het softwarebedrijf in een relatie evenement met de grootste online escape room van Nederland.

Een online evenement waarbij je de deelnemers inhoud en flexibiliteit wil bieden, maar tegelijkertijd ook met elkaar wil verbinden. Dat was de uitdaging van de AFAS Open 2020. Gewapend met ruim 50 inhoudelijke video's en een avontuurlijke online escape room gingen de klantendagen van AFAS op maandagochtend 18 mei van start. 'En op basis van de eerste cijfers kunnen we spreken van een vliegende start', liet AFAS weten.

 

Normale of avontuurlijke route naar de AFAS Open

Alle deelnemers kregen de keuze welke route ze wilden volgen. Volg je de normale route of ben je wat avontuurlijker ingesteld? De deelnemers aan de normale route kregen vanaf 10 uur toegang tot de AFAS Open portal met ruim 50 inhoudelijks video's over alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Profit 15. Welke video's ze wanneer kijken kunnen deelnemers zelf bepalen. De meeste deelnemers wilden toch direct toegang om te bekijken wat er allemaal aan zit te komen, want ruim 4500 klanten namen al een kijkje!

De avonturiers moesten echter nog een taak volbrengen voordat ze bij de portal uitkwamen. In teams of individueel losten zij een serie van puzzels op; een ware online escape room. De één kwam hier zonder hints in 40 minuten doorheen, de ander klaarde de klus en kraakte de kluis in 20 minuten. Geen winnaars of verliezers, het belangrijkste was de belevenis van het spel met je teamgenoten. En aan de berichtenstroom van de ruim 2500 spelers te zien hebben de deelnemers een fantastische ochtend beleefd.

Beleving als activatiemechanisme

Het was al lange tijd de wens om de inhoud van de AFAS Open beter af te stemmen op de persoonlijke behoefte van bezoekers. Vanaf het moment dat duidelijk was dat het dit jaar een online evenement werd, was dan ook het uitgangspunt dat deelnemers zelf konden bepalen wat ze wanneer wilden kijken. Maar om toch een vliegende start te hebben, beleving toe te voegen en deelnemers te verbinden, werd de zoektocht gestart naar een unieke ervaring. Zo ontstond de grootste online escape room van Nederland.

Baal je dat je het avontuur gemist hebt en wil je het alsnog spelen? Dat kan voorlopig nog even via www.afasopen2020.nl.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners