Recordjaar voor Spoorwegmuseum: meer bezoekers, plannen 2018, zakelijke mogelijkheden

03-01-2018 - Met maar liefst 444.000 bezoekers, een stijging van bijna 5% ten opzichte van 2016, bereikte het Spoorwegmuseum in 2017 haar recordjaar. Vooral de zomermaanden, met de tentoonstelling ‘Sporen van Smaragd’, de expositie ‘Vorstelijk Reizen’, het nieuwe Techlab én Winter Station werden druk bezocht. Ook bedrijven weten de locatie steeds beter te vinden voor bedrijfsevenementen, feesten en vergaderingen.

Plannen voor 2018
Momenteel bouwt het museum aan een geheel nieuwe modellenpresentatie, waar op speelse en interactieve wijze de unieke collectiestukken uit de modellencollectie getoond gaan worden. Het museum verwacht deze op 4 juli te kunnen openen. Daarnaast staat dit jaar in het teken van de jubilea. Van 9 t/m 11 maart 2018 wordt voor de 10de keer de Modelspoor Expo On traXS! georganiseerd met de mooiste modelbanen van Europa. Ook is het van 10 t/m 13 mei 2018 de 10de keer dat Thomas de Stoomlocomotief te gast is in het Spoorwegmuseum. In het najaar zal het Spoorwegmuseum, rondom het in 2017 geopende Techlab, een geheel nieuw techniekevenement organiseren.

Met het hele bedrijf op een anders spoor: de zakelijke mogelijkheden van het Spoorwegmuseum
‘De poort naar de wereld’, zoals het station ook wel werd genoemd, is het beginpunt van een ontdekkingsreis. Zowel bezoekers als zakelijke gasten worden ondergedompeld in de wereld van oude treinen, VR attracties, koninklijke rijtuigen en het nieuwe TechLab. Want het oubollige imago van een museum heeft deze historische evenementenlocatie allang niet meer. Met 16 ruimtes voor zakelijke evenementen, met ieder een eigen verhaal, straalt de locatie pure nostalgie uit maar dan in een modern jasje. EventBranche Magazine sprak onlangs met Kim Wielens, Salesmanager bij het Spoorwegmuseum, over de zakelijke mogelijkheden van het veelzijdige Spoorwegmuseum.

Lees hieronder het volledige artikel door op de afbeelding te klikken.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Fokker Terminal

  De Fokker Terminal is gevestigd in de voormalige school van Luchtvaarttechniek in Den Haag.
 2. Libema

  Libéma biedt u vele zakelijke mogelijkheden bij haar ruim twintig locaties door heel Nederland, zoals bij...
 3. Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist is gelegen op een bosrijk eigen landgoed midden op de Utrechtse...
 4. Party Rent Group

  Inrichtingsconcepten, designmeubilair, catering equipment, event-logistiek
 5. NFGD Audiovisueel

  De NFGD is het oudste audiovisuele bedrijf van Nederland en de meest flexibele partij om mee te werken als je...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners