RAI+presenteert+inspiratiesessies+op+Event+11
Nieuws

RAI presenteert inspiratiesessies op Event 11

Amsterdam RAI organiseert op 30 en 31 maart vier inspiratiesessies tijdens Event 11 in Jaarbeurs Utrecht. In elke sessie staat een andere ontwikkeling in de evenementen- en meetingbranche centraal: duurzaamheid, webinars, social media en de toekomst van de branche.

Tijdens de sessies gaan in totaal vijftien visionairs in gesprek met interviewer Erik Peekel. Zij laten zien hoe je bijeenkomsten kunt verrijken en zullen trends en praktijkvoorbeelden vertalen naar concreet toepasbare ideeën.

Bezoekers van Event 11 dienen zich vooraf te registreren voor één of meerdere inspiratiesessies, die elk 25 minuten duren. De gesprekken zijn ook op Twitter te volgen.

Het programma:

Kansen in... duurzaamheid / woensdag 30 maart / 14.00 uur
Marjolein Baghuis
is Director Communications & Network Relations bij Global Reporting Initiative. Ze beschrijft wat duurzaamheidsrapportage kan betekenen voor bezoekers en organisatoren van evenementen. 
Eric Bakermans is Marketing Manager Meetings & Conventions bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Hij is actief betrokken bij het verduurzamen van Nederland als internationale congres- en vergaderbestemming. 
Erik van Dijk vertelt hoe je duurzaamheid kunt laten leven tijdens een evenement. Zijn stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit mag als enige partij in Nederland de Green Key's toekennen.
Rientz Mulder is keukenmanager bij RAI en dagelijks betrokken bij het ontwikkelen van duurzame en verantwoorde cateringopties van evenementen. 

Kansen in... webinars / woensdag 30 maart / 16.00 uur
Juliëtte Bos leidt de congressentak van uitgever Bohn Stafleu van Loghum, een grote organisator van medische congressen in Nederland. Zij organiseerden in 2010 ruim vijftien live-webinars voor artsen. 
Camiel Notermans is één van de initiatiefnemers van de FD Career Challenge op Nyenrode. Hij produceert webinars voor business schools en opleidingsinstituten als nieuwe vorm van educatie. 
Sanne Jolles onderzoekt trends op het gebied van beurzen, congressen en andere evenementen voor Amsterdam RAI en participeert vanuit haar functie regelmatig in webinars. 

Kansen in... social media / donderdag 31 maart / 14.00 uur
Lykle de Vries schreef het Handboek Social Media voor Congressen en is een veelgevraagd spreker over het gebruik van Social Media. 
Xander Kranenburg organiseert de NL Conference van MPI en gebruikte vorig jaar social media om deelnemers te werven. Hij is producent van TEDx Amsterdam en The Next Web Conference. 
Gerdie Schreuders is betrokken bij 'Buitengewoon in het land'. Ze is gespecialiseerd in social media en events en doet als Tweet-redacteur verslag van de inspiratiesessies. 
Anita Kanters is verantwoordelijk voor de marketing communicatie van o.a. de Horecava. Tijdens de afgelopen editie heeft ze bezoekers via social media betrokken bij de beurs, waardoor de Horecava-dagen een 'trending topic' waren op Twitter. 

Kansen in... toekomstperspectief / donderdag 31 maart / 16.00 uur 
Gerben Plasmeijer is voorzitter van branche-vereniging IDEA. Vanuit zijn event- en marketingburau Obsession Live Communication organiseert hij Meeting Masterclasses met corporate beslissers. 
Mitra van Raalten is directeur en eigenaar van C-factory. Ze vraagt zich af of Generatie Y met de aanwezigheid van social media in de toekomst nog wel zal deelnemen aan congressen en beurzen. 
Maurits van der Sluis is directeur Convention Centre Commercie van Amsterdam RAI en kijkt vooruit naar de verwachte ontwikkelingen in de komende vijftien jaar. Welke rol gaat de virtuele ontmoeting spelen en hoe kan de evenementenbranche hierop inspelen? 
Henk Wielinga is directeur Nationale Beurzen bij Amsterdam RAI Exhibitions. Hij stelt aan de orde hoe Generatie Y op lange termijn evenementen kan veranderen. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.