RAI Amsterdam host AIDS2018 congres: 18.000 bezoekers, 800 sprekers

27-07-2018 - Deze week vind de 22ste editie van het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid plaat in de RAI. Wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici komen bijeen om te praten over oplossingen om de wereldwijde aidsepidemie in te dammen. Ambassadeurs als Prins Harry, Charlize Theron, Prinses Mabel, Bill Clinton en Elton John zijn deze week ook aanwezig.

'Doel van het congres is om in 2020 30 miljoen mensen met een hiv-besmetting te behandelen met virusremmende medicijnen', aldus Tedros Ghebreyesus, de directeur- generaal van de World Health Organization.

De feiten op een rij
RAI Amsterdam verwacht 18.000 bezoekers voor het congres inclusief artsen, onderzoekers, activisten, HIV- patiënten uit 180 landen, 10.000-en bezoekers voor Global Village, 35.000 hotelovernachtingen, 500 sessies, workshops en activiteiten, 800 vrijwilligers, prominente sprekers en internationale ambassadeurs. Er zijn diverse side events in Amsterdam, een grote campagne in de stad en op Schiphol en zeker 800 journalisten uit binnen- en buitenland.
 
Wat er te doen/zien is:
- Op het voorplein (p8) staan de I Amsterdam letters en diverse kunstprojecten
- In de vijfde vlaggenmast op het voorplein hangt komende week de vlag met het logo van het Aids Congres. Een uitzondering op de regel, aangezien de organisatie niet één land van origine heeft.
- Global Village: u bent van harte welkom een kijkje te nemen in hal 5 (aan de kant van de Wielingenstraat), het voor publiek toegankelijke deel van AIDS2018. Hier presenteren organisaties van over de hele wereld zich. Er zijn filmvertoningen, exposities, kennissessies, workshops, optredens en paneldiscussies over hiv en aids. De toegang tot de Global Village in de RAI is gratis. 
- AIDSactivisten vanuit de hele wereld laten hun stem horen tijdens een indrukwekkende protestmars door het centrum van Amsterdam. Daarmee vragen ze aandacht voor zaken als barrières voor toegang tot hiv-medicijnen en discriminatie en stigmatisering van mensen die leven met hiv. Naar verwachting sluiten zich hier duizenden mensen bij aan, onder wie prinses Mabel.

>> Bekijk hier het volledige programma

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. RAI Amsterdam. De ideale plek voor uw evenement

  Amsterdam aan je voeten
 2. Wunderland Kalkar

  Waar ooit een kerncentrale op het net zou worden aangesloten, vindt u vandaag de dag Wunderland Kalkar. Een unieke,...
 3. Studio's Aalsmeer

  Studio’s Aalsmeer: Hét decor voor beurzen, congressen, recepties,...
 4. Holland Evenementen Groep

  De Holland Evenementen Groep is een allround evenementenlocatie, gelegen aan de...
 5. Naarderbos

  Naarderbos wordt gekenmerkt door het indrukwekkende uitzicht over het Gooimeer,...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners