Podcast voor DGA's met Sjoerd Weikamp

10-11-2020 - Een podcast van Cor Spronk die DGA's door heel Nederland interviewt. Dit keer met Sjoerd 'Ik heb niets met titels als DGA ofzo' Weikamp, over: LOYALITEIT, POSITIVITEIT, AMBITIES, PROFEET ZIJN EN DE KRACHT VAN LIVE

WEES IN ALLES JEZELF, STA VOOR WAT JE DOET EN SAMEN D’R AN!

Vandaag ben ik in gesprek met Sjoerd Weikamp, één van de eigenaren van Eventbranche.nl en Evenementenorganiseren.nl Samen met zijn collega Mark werd hij in één uur ondernemer. Later sloot Robin aan en Sjoerd vertelt hoe ze elkaar aanvullen. Sjoerd is het gezicht van het bedrijf. Sjoerd: “Ik ben een beetje het gezicht en ik zorg dat wij overal op de barricaden staan als het moet, dat wij zorgen voor goede content. Ik spreek intern bij bedrijven en op alle plekken waar maar event professionals samenkomen. Dus ja, ik ben zeker het gezicht, ja, best raar om te zeggen voor een Achterhoeker.”
Zijn ultieme ondernemerstip maken ze meer dan waar, ook in deze tijd.

PRACHTIG, FANTASTISCH EN SAMEN

Deze woorden komen het hele gesprek terug. Sjoerd noemt zichzelf manisch positief en dat gonst in alle woorden en verhalen door. Als hij praat over zijn kinderen, zijn voetbalclub De Graafschap, over zijn bedrijf en collega’s, maar ook over de eventbranche als geheel. Sjoerd heeft de loyaliteit van een Superboer, is wel kritisch, maar wil de wereld laten zien dat de eventbranche zo professioneel is dat zij om weet te gaan met de maatregelen die er opgelegd worden.

AMBITIEUZE PROFEET

Sjoerd ontkent dat hij ambitieus is, alsof dat negatief zou zijn. Maar gedurende het gesprek horen we hoe positief ambitieus hij is en hij geeft zelfs toe dat hij wellicht toch een beetje een profeet is. Fantastisch. Prachtig.

SAMEN D’R AN!

Sjoerd, onlangs onderscheiden, geeft mede leiding aan een rariteitenkabinet zegt hij: “De één is vijfenzestig, de ander is half Turks, Grieks, Nederlands, alles door elkaar. In de zin van: we hebben zo’n mooie mix, daar geniet ik iedere dag van. Dat is toch ook, want ik denk als je nu reset indrukt en je weet precies op welke plek wat nodig is, dan zou je op een aantal plekken denken: daar had toch misschien een ander soort persoon beter kunnen zitten, maar door dat gevoel van het samen vangt die één dat van die ander wel weer op. Dus de sales mensen hebben ook echt: die past bij hem, die past bij haar en zo verdelen we het ook echt. Dat gaat organisch. Dat is goud, ja”.

Sjoerd is wars van titels, geld verdienen en blablabla, maar gaat voor inhoud en feiten. Interessant was dan ook wat hij vertelde over de kracht van live. En wie kan dat het beter vertellen dan de man van LIVE: Sjoerd Weikamp. Zijn ultieme ondernemerstip maakt hij zelf dan ook meer dan waar: “Wees in alles jezelf, sta voor wat je doet en samen d’r an!”

Luister de podcast:
https://www.corspronk.nl/podcast/podcast-voor-dgas-10-cor-spronk-in-gesprek-met-sjoerd-weikamp-over-loyaliteit-positiviteit-ambities-profeet-zijn-en-de-kracht-van-live/

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners