Platform+Museale+Ontvangsten+en+Events+krijgt+huisadvocaat
Nieuws

Platform Museale Ontvangsten en Events krijgt huisadvocaat

Het Platform voor Museale Ontvangsten en Events (PMO&E) heeft sinds kort een eigen huisadvocaat voor haar leden.

Per 1 maart 2010 heeft PMO&E een mantelovereenkomst gesloten met het bedrijf Juridischesnelweg.nl. Dit betekent dat de leden van het Platform gratis de beschikking krijgen over de “PMO&E Legal Service” voor één jaar. Daarmee krijgen de leden toegang tot verschillende juridische diensten zoals een eigen huisadvocaat met een aantrekkelijk uurtarief, gratis incassoservice en gratis e-mailservice.

PMO&E-leden bepalen zelf of zij gebruik gaan maken van Juridischesnelweg.nl. Wie dat wil, meldt zich hiervoor aan en krijgt daarna een eigen huisadvocaat toegewezen. Deze advocaat heeft ruime ervaring in de evenementenbranche en is gespecialiseerd op het gebied van museale ontvangsten en evenementen.

Huisadvocaat doet huiszaken
De huisadvocaten van Juridischesnelweg.nl werken met een uurtarief van € 125,-, wat ongebruikelijk laag is in advocatenkringen. Zij behandelen alle ‘huiszaken’: zaken die voort kunnen komen uit de dagelijkse bedrijfsvoering. Hieronder vallen bijvoorbeeld geschillen met een verhuurder of een leverancier. Bij meer specialistische zaken, zoals aansprakelijkheidsstellingen of grote juridische conflicten, kan de huisadvocaat doorverwijzen naar een specialist van hetzelfde kantoor. Deze zal doorgaans wel een hoger uurtarief rekenen, maar slagvaardig kunnen handelen op basis van de informatie van de huisadvocaat.

Aanleiding
Deze juridische ledenservice is tot stand gekomen naar aanleiding van de ledenbijeenkomst over Algemene Leveringsvoorwaarden, op 10 september 2009 in Zaandam, waar Jim Halfens van de Juridischesnelweg.nl een presentatie gaf. Bij die gelegenheid gaven veel musea aan dat ze steeds vaker te maken krijgen met juridische vraagstukken op het gebied van ontvangsten en evenementen. De standaard (dure) advocatenkantoren en rechtsbijstandverzekeraars missen vrijwel altijd affiniteit met het evenementenvak en de bijbehorende problematiek.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.